Tadić: Stav NDS je jedinstven, uz SPS ni Rakić neće u vladu

Izvor: Blic, 16.Apr.2014, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Stav NDS je jedinstven, uz SPS ni Rakić neće u vladu

Ukoliko socijalisti budu deo vlade, niko iz Nove demokratske stranke (NDS) neće učestvovati u toj vladi, a odluka o tome je jedinstvena, istakao je Boris Tadić, lider Nove demokratske stranke. Boris Tadić

- Ne možemo biti deo vlade u kojoj bi bila i SPS i koja bi svojim personalnim i koalicionim rešenjima unapred sužavala svoje domete. Mi nismo u poziciji da odredjujemo ko će formirati vladu, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smo u poziciji da donosimo odluku da li u njoj želimo da učestvujemo ili ne - naglasio je Tadić za današnju ''Politiku'' na pitanje da li bi Miodrag Rakić mogao da bude u vladi, a da NDS formalno ne bude deo vladajuće koalicije.

Tadić smatra da bi vlada sa socijalistima svojim sastavom i personalnim rešenjima onemogućavala sprovodjenje politike za koju se zalaže NDS, i dodaje da je Aleksandar Vučić izbornim rezultatom dobio legitimitet da formira vladu

Na pitanje ''Politike'' da li je tačno da su navodno Rakić i Dušan Petrović za opciju učešća u vlasti bez mnogo uslovljavanja, Tadić je odgovorio da to nije tačno.

- NDS ima visok stepen jedinstvenosti i unutar stranke i sa svojim koalicionim partnerima, o svim pitanjima. Jedinstveni smo i u odluci da ne ulazimo u vladu sa SPS-om - naglasio je Tadić.

Prema njegovim rečima, NDS je iznela čvrst stav da neće ući u vladu sa SPS-om, koji je ''napravio ogromnu štetu u svim sektorima koji su bili u njihovoj nadležnosti. Nemilosrdno su trošili društvene resurse načinom na koji su vodili ministarstva i preduzeća iz javnog sektora, a to najbolje svedoči o karakteru te stranke".

On je objasnio da je 2008. učešće socijalista u vladi bilo neophodno kako bi se uspostavio nacionalni konsenzus o strateškim ciljevima Srbije, o evropskoj budućnosti i mirnim rešenjima kosovskog problema.

- Danas, kada je konsenzus postignut, nema opravdanja za njihov ulazak u vladu. Pred Srbijom je izazov sprovodjenja neophodnih reformi, za koje SPS jednostavno nije sposoban - rekao je Tadić.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Niko iz NDS-a neće u vladu sa SPS-om!

Izvor: Telegraf.rs, 16.Apr.2014

- Ne možemo biti deo vlade u kojoj bi bila i SPS i koja bi svojim personalnim i koalicionim rešenjima unapred sužavala svoje domete - rekao je lider NDS

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.