Tadić: Srbija pravi tenzije u regionu, pa simulira politiku pomirenja

Izvor: Radio 021, 30.Avg.2016, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Srbija pravi tenzije u regionu, pa simulira politiku pomirenja

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je da aktuelna Vlada Srbije samo simulira politiku pomirenja u regionu dok namerno pravi tenzije kako bi se posle, pred međunarodnom zajednicom, predstavljali kao oni koji rešavaju probleme.

Tadić) je u intervjuu Danasu upozorio da je situacija u regionu gora nego devedesetih godina prošlog veka.

"Ova vlada samo simulira politiku pomirenja. Nedelju dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << razmenjuju uvrede, organizuju se TV emisije govora mržnje i huškanja, a onda nedelju dana upučuju mirotvorne poruke", rekao je on. Tadić je naveo i da tu "nema nikakve iskrenosti" dodavši da kada i s druge strane postoje nacionalisti "te medijske igrice postanu ozbiljan problem".

On smatra i da je situacija u regionu gora nego devedesetih godina prošlog veka ali da su samo međunarodne okolnosti drugačije, i da su zato i posledice takve retorike drugačije. "U drugim okolnostima ovakva retorika bi već dovela do zveckanja oružjem. Kada su ponovo na vlasti u regionu agresivci iz devedesetih godina koji su nas uvodili u međusobna satiranja, ne može se ni očekivati drugačije", rekao je Tadić.

On je , situaciju u regionu slikovito opisao kao veoma zapaljivu: "Pušten je plin iz boce u čitav region i jedna varnica može sve da zapali". "Odnosi u regionu su sada takvi da jedna teška reč može da sruši sve što je urađeno na izgradnji regionalnih odnosa do 2012", ocenio je Tadić.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Tadić: Vlada Srbije samo simulira politiku pomirenja

Izvor: B92, 30.Avg.2016

Beograd -- Bivši predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je da aktuelna Vlada Srbije samo simulira politiku pomirenja u regionu...On navodi da vlada namerno pravi tenzije kako bi se posle, pred međunarodnom zajednicom, predstavljali kao oni koji rešavaju probleme...Tadić, koji je lider Socijaldemokratske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.