Tadić: Sprovešću promene i u stranci i u vladi

Izvor: S media, 15.Jun.2012, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Sprovešću promene i u stranci i u vladi

Lider Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je da je shvatio poruku građana na majskim izborima, koji su se, kako je ocenio, izjasnili za promene i najavio da će ih sprovesti i u stranci i u vladi ako je budu formirali.

"Jasna mi je poruka koju su nam građani poslali. Razumeli smo to kao poruku da traže promene i ja ću ih sprovesti i u stranci i u vladi ako je budemo formirali", kazao je Tadić u intervjuu "Blicu".

Grubješić: Teško će >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << URS sa DS

Đilas: Nema razloga da ne bude vlade DS-a i SPS-a

Kolundžija: DS neće po svaku cenu u vladu

On je, na pitanje šta je spreman da uradi po pitanju promena, naveo da "vlada mora da promeni sve što do sada nije valjalo". "Da zaštiti najsiromašnije, da spreči bahaćenje i neracionalno trošenje državnih resursa, da se energičnije obračuna sa korupcijom i konačno da najbolji tim dobije priliku da vodi državu i sprovede reforme", kazao je Tadić, bivši predsednik Srbije.

Upitan da li je kao lider najveće stranke uticao na odluke Vlade, Tadić je odgovorio: "Uticao sam na sva pitanja koja se tiču ustavne nadležnosti predsednika Republike: u domenu spoljna politika i bezbednost, kao što su borba protiv organizovanog kriminala i završetak saradnje sa Haškim tribunalom".

Na pitanje kada je bio neiskren, sada kada kaže da se bavio ustavnim nadležnostima ili kada je rekao da mu je žao što u prošlosti nije brže smenjivao u Vladi, on je odgovorio: "Kada sam govorio mislio sam na smene u Demokratskoj stranci. Žao mi je što nisam brže sekao. A što se vlade tiče, promene je predlagao i sprovodio Cvetković, koji i inicirao, na primer, smenu Dinkića".

"DS neće srljati u svaku vladu"

On je izrazio nadu da će biti moguće postići saglasnost oko formiranja parlamentarne većine i dodao da je sa SPS postignuta saglasnost oko mera ekonomske politike.

"Ali centralno je da je prioritet kresanje budžetskog deficita i ne smemo dozvoliti trošenje novca kao što je bilo u prošlosti i vezano za pojedina ministarstva koja su pripadala samo pojeidnim strankama i koje su kao jedan od uslova za ostajanje u vladi navodili to neracionalno trošenje", kazao je Tadić i dodao da u ovakvim okolnostima "mi ne smemo imati nijedan izlišan trošak".

"Ako toga ne bude bilo, DS neće srljati u svaku vladu", naglasio je Tadić.

Upitan šta je problem sa liderom URS Mlađanom Dinkićem, Tadić je odgovorio da je za funkcionisanje vlade važno da vlada funkcioniše kao tim.

"Imali smo dosta iskustva sa netimskim ponašanjem. Vlada ne sme da bude skup pojedinaca nego tim, niti politika sme da bude prost zbir partijskih politika", naveo je Tadić.

(Blic)

Foto: Beta
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Shvatio sam poruku građana

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jun.2012

Lider Demokratske stranke Boris Tadić kaže da je shvatio poruku građana na majskim izborima, koji su se izjasnili za promene i najavio da će ih sprovesti i u stranci i u vladi ako je budu formirali.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Tadić: Shvatio sam poruku građana

Izvor: Akter, 15.Jun.2012

Lider DS-a Boris Tadić izjavio je da je shvatio poruku građana na izborima, koji, kako je ocenio, žele promene i najavio da će on te promene sprovesti

Nastavak na Akter...

Tadić: Jasna mi je poruka koju su nam građani poslali

Izvor: Blic, 15.Jun.2012

Legitimno je pravo novina da se određuju prema politici i nosiocima državnih funkcija. Sasvim je u redu da imaju pozitivan i negativan odnos. Nemam nikakav problem sa tim. A rečenica da mi je “Blic” poslednje četiri godine “lomio noge” bila je figurativna rečenica izrečena u neformalnom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.