Tadić: SPS ne doprinosi reformama

Izvor: RTS, 17.Apr.2014, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: SPS ne doprinosi reformama

Predsednik NDS-a Boris Tadić rekao je da personalna rešenja koje nudi SPS nisu garancija uspešnosti i da zato NDS i njena koalicija neće u novu vladu u kojoj će biti i socijalisti.

Na konferenciji za novinare u prostorijama NDS, Tadić je rekao da SPS nije ni prethodnih godina doprinosio reformama i razvoju i da će se tako ponašati i u budućnosti, prenosi Beta.

Tadić je izrazio uverenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da će te činjenice postati svesna i Srpska napredna stranka (SNS).

"Mi nećemo biti u novoj vladi jer smatramo da vlada u kojoj SPS svojim personalnim rešenjima učestvuje ne ostavlja dovoljno garancija da će posao koji je pred ovom vladom biti uspešan u narednom periodu", rekao je Tadić.

Tadić, koji je bio u vladi sa SPS od 2008. do 2012. godine, naveo je da "pogled u nazad" jasno svedoči da SPS niti reformama u sektorima koje je ta stranka preuzmala na sebe niti investiocnom politikom nije doprinosila prethodnih godina razvoju Srbije.

Lider NDS-a je dodao da su u javnim preduzećima i ministarstvima koje je vodio SPS danas potrebne najdublje i najbrže reforme i promena politike u tim sektorima navodeći energetiku i javna preduzeća "Srbijagas" i "Dunav osiguranje".

On je dodao da je SPS ostavio "nepodnošljive" dugove u "Srbijagasu" i da je Dunav odiguranje doveo do "ivice sloma".

"Ako mi neko kaže da je ta stranka donela jedan jedini dolar ili evro u srpsku ekonomiju prethodnih godina onda bi mogao i da počnem da razgovaram sa tim ljudima", kaže Tadić.

Dodao je da će se SPS tako ponašati i u budućnosti u novoj vladi i da je zato NDS odlučio da u nju ne ulazi.

"Uvereni smo da će i SNS u budućnosti biti svesna tih činjenica", rekao je Tadić.

Tadić je negirao navode medija da će Miodrag Rakić i Tinde Kovač Cerović iz NDS ući u novu vladu.

Povodom navoda da je lideru Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenadu Čanku nuđeno mesto predsednika parlamenta, Tadić je rekao da je ranije dogovoreno da LSV ima svoj poslanički klub u Skupštini Srbije, i da će Čanak u skladu sa svojom političkom vizijom odlučiti koja će biti njegova uloga u političkom životu.

Rekao je da će koalicija NDS, LSV i Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića imati jasnu političku koordinaciju u parlamentu. Tadić je uveden da niko iz NDS neće preuzmeti mesto predsednika parlamenta u slučaju da bude prihvaćena ideja SNS o "rotiranju" predsednika Skupštine na godinu dana.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tadić: SPS je podigao dug "Srbijagasa" do nepodnošljivosti

Izvor: Press, 17.Apr.2014

Tadić je na konferenciji za novinare rekao da u vladi neće učestvovati ni ostale stranke koje su sa NDS nastupale na poslednjim izborima, niti će vladi dati doprinos pojedinačnim personalnim rešenjima. ..Prema njegovim rečima, vlada u kojoj učestvuje SPS ne ostavlja dovoljno garancija da će...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.