Tadić: SNS hoće da prisvoji glasove opozicije

Izvor: RTS, 28.Apr.2016, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: SNS hoće da prisvoji glasove opozicije

Predsednik SDS-a Boris Tadić izjavio je da SNS želi da promeni izbornu volju građana, odnosno da prisvoji glasove opozicionih stranaka.
Tadić je, nakon sastanka opozicionih partija, rekao da opozicione stranke izražavaju sumnju u rad Republičke izborne komisije, na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << osnovu činjenice da je RIK za 12 sati izbrojao 98 odsto glasova, a sada ulazi u četvrti dan kako ne može da izbroji preostalih dva odsto.

"Ne postoji nijedno logično objašnjenje zašto se to dešava", naveo je Tadić.
On je istakao da je, uvidom u izborni materijal, pronađeno mnogo nelogičnosti i nepravilnosti i naveo primer biračkog mesta devet, u opštini Leposavić, gde glasa i predsednik Izvršnog odbora SDS-a Goran Bogdanović.
"Rekli su nam da tu imamo nula glasova, a izbrojali smo ih 60. To je očit primer kršenja volje građana i očigledno je da i na Kosovu i Metohiji nije bilo pravilnog brojanja glasova", rekao je on.
Tadić tvrdi da je takvih primera puno u celoj Srbiji, i da su, po njegovom mišljenju, izborni proces i demokratija u Srbiji dovedeni u pitanje.
On je takođe ukazao na "političku sinergiju između SNS-a i SRS-a, koje pokušavaju da ospore izbornu volju građana".
Najavio je da će predstavnici opozicije u čije ime govori imati konferenciju za novinare u 18 sati u RIK-u i podvukao da ulazak u skupštinu njegove liste nije doveden u pitanje, ali da brane princip i da se bore za DSS i Dveri, koji su, kako je rekao, njegovi politički protivnici, ali se zajedno bore za priznavanje volje građana. 
Inače, u sedištu SDS-a sastali su se lideri različitih opozicionih stranaka, na kojem učestvuju Sanda Rašković Ivić, Boško Obradović, Saša Radulović, Bojan Pajtić, Čedomir Jovanović, Boris Tadić.  
 
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: SNS hoće da prisvoji glasove opozicije

Izvor: B92, 28.Apr.2016

Beograd -- Predsednik SDS Boris Tadić izjavio je da SNS želi da promeni izbornu volju građana, odnosno da prisvoji glasove opozicionih stranaka...Tadić je, nakon sastanka opozicionih partija, rekao novinarima da opozicione stranke izražavaju sumnju u rad Republičke izborne komisije, na osnovu činjenice...

Nastavak na B92...

Đurđević: Neću da proričem koje će stranke preći cenzus

Izvor: B92, 28.Apr.2016

Beograd -- Predsednik Republičke izborne komisije Dejan Đurđević je rekao da neće da “proriče“ koje će stranke preći cenzus, već da je na RIK-u da utvrdi prave podatke...On je naveo da ne želi da proriče kakva će biti sudbina stranaka na granici cenzusa...Đurđević je Tanjugu rekao...

Nastavak na B92...

Stefanović: Brutalan pritisak opozicije na RIK

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2016

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je danas da će ta partija prihvatiti zvanične rezultate izbora Republičke izborne komisije (RIK) koji će pokazati da li je bilo neregularnosti, a da trenutno svedoči nastavku brutalnih pritisaka na RIK..."Ovo je cirkuska predstava...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.