Tadić: Ne očekujem da nas neko tera da uđemo u vladu

Izvor: Blic, 17.Apr.2014, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Ne očekujem da nas neko tera da uđemo u vladu

Boris Tadić, predsednik NDS, slaže se sa ocenom budućeg premijera Aleksandar Vučića da ulazak u vladu Srbije jeste čast, ali dodaje da je to i obaveza.

- Dubokog smo uverenja da sa onima kojima je vlast iznad časti, buduća vlada neće imati kapacitete da ispuni obaveze koje su pred njom. Pri tom, ni ne očekujemo da nas neko tera da uđemo u vladu niti se takve odluke donose spram toga da li vas neko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << “tera” ili ne - kaže Tadić za “Blic”.

Na pitanje Da li to znači da definitivno ostaje pri odluci da ne ulazi u Vladu Srbije, Tadić je rekao “da je to definitvno jer je u njoj SPS.”

- SPS u skladu sa karakterom te stranke, nemilosrdno troši društvene resurse, ne samo načinom na koji vode ministarstva, već i preduzeća iz javnog sektora. Za neophodne reforme, čije sprovođenje je sada najveći izazov Srbije, SPS nema sposobnost, istakao je on.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.