Tadić: Medijska i finansijska dominacija SNS ugrozila izborni proces

Izvor: RTS, 05.Maj.2016, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Medijska i finansijska dominacija SNS ugrozila izborni proces

Predsednik SDS Boris Tadić izjavio je da izbori nisu protekli na fer i pravno ispravan način, te da su to bili izbori finansijske i medijske snage, a ne izbori u kojima su se suprotstavljali politički programi, orijentacije, ideološke razlike i praktična rešenja.
"Rezultati tih izbora bili su potpuno jasni i pre nego >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << što su bili raspisani", rekao je Tadić na konferenciji za novinare povodom ponovljenih izbora i dodao da je finansijska i medijska dominacija vladajuće SNS, pre svega, ugrozila procedure i pravila izbornog postupka.

Tadić smatra da je postojala namera da se prekroje izborni rezultata tokom izborne noći, a u tome su, kako je rekao, prednjačili predstavnici SNS na svojim konferencijama za novinare i CeSID, koji je pripremao javnost za rezultate izbora koji nisu odgovarali stvarnoj izbornoj volji građana.
"Mi smo i tokom izborne noći imali potpuno jasne podatke da nijednog trenutka nije dolazilo u pitanje da li će SDS-LDP-LSV izboriti svoje mesto u parlamentu", rekao je lider SDS dodajući da je javnost pripremana za drugaciji ishod, te da je ulazak u parlament dovođen u pitanje još za neke stranke.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.