Tadić: Izvinite što se nisam izvinio

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2014, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Izvinite što se nisam izvinio

Bivši predsednik Srbije i lider Nove demokratske stranke Boris Tadić izjavio je da oseća krivicu zbog toga što se nije izvinio makedonskom narodu dok je bio predsednik Srbije zbog svojevremenog prisustva srpske žandarmerije u toj državi.

"To nije bilo sjajno iskustvo za makedonski narod. Evo, upravo zato, kao bivši predsednik, želim da uputim svoje izvinjenje i da popravim tu grešku koju sam tada napravio", rekao je Tadić za skopsku TV Sitel.

Uveren da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << to može doprineti približavanju dva naroda, Tadić se posebno založio za rešenje odnosa Srpske pravoslavne crkve i kanonski nepriznate Makedonske pravoslavne crkve.

Tadić, koji je u Skoplju prisustvovao na završnici Ohridskog letnjeg festivala, na kojoj je učestvovalo i pozorište Zvezdara iz Beograda, rekao je da je mnogo puta bio u Makedoniji kao predsednik Srbije i da se zalagao za rešavanje spornih pitanja iz prošlosti.

To je, dodao je, važno jer su Srbija i Makedonija povezane ne samo istorijski, već da ne postoji tačka u kojoj nisu prisutne jake veze dva naroda.

"Danas sam imao priliku da razgovaram sa naučnicima, istoričarima, a ne samo sa političarima. Neki od njih su mi rekli važne stvari i ja se osećam krivim zato što se, kada sam bio predsednik Srbije, nisam izvinio makedonskom narodu zbog prisustva srpske žandarmerije u Makedoniji", rekao je Tadić.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić se izvinio makedonskom narodu

Izvor: RTS, 22.Avg.2014

Bivši predsednik Srbije i lider Nove demokratske stranke Boris Tadić kaže da oseća krivicu zbog toga što se nije izvinio makedonskom narodu dok je bio predsednik Srbije, zbog svojevremenog prisustva srpske žandarmerije u toj državi...Boris Tadić je rekao da prisustvo srpske žandarmerije "nije...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.