Tadić: Do kraja godine datum pregovora

Izvor: S media, 08.Mar.2012, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Do kraja godine datum pregovora

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da bi Srbija do kraja godine mogla da dobije datum za otpočinjanje pregovora o punopravnom članstvu u Evropskoj uniji, čime bi proces evrointegracija postao nepovratan.

To će biti suštinsko postignuće, jer će evropski put Srbije tada doći do tačke na kojoj neće moći da bude ugrožen, ali mora dosta da se radi kako bi Srbija nastavila >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da sprovodi reforme i bila poželjan partner svima u regionu i Evropi", rekao je Tadić u intevjuu Blicu.

Strateško partnerstvo sa svim članicama EU

Na pitanje da li će Srbija sa statusom kandidata postati primamljivija destinacija za investitore, Tadić je odgovorio da očekuje strateško partnerstvo Srbije sa svim državama članicama EU.

Stefanović: Srbi imaju pravo na srpska dokumenta i tablice

Hend: Srbija da nastavi sa reformama

Kukan: S media uočila grešku na mapi Srbije, vratićemo Kosovo!

"Očekujem da će od sada u međunarodnim poslovnim krugovima Srbija biti doživljavana kao povoljnija destinacija za ulaganja, a status kandidata, koji je važan za našu perspektivu, menja ukupnu sliku o Srbiji”, rekao je predsednik Republike.

Prema njegovim rečima, status kandidata je garancija sigurnosti za investitore, ali i poruka da je Srbija zemlja koja poštuje evropske vrednosti.

Ekonomska kriza ugrožava "Fijatove" investicije

Tadić je poručio da ne postoji šansa da nova ekonomska kriza u evrozoni ugorzi realizaciju "Fijatove" investicije u Srbiji.

Primer Fijata, po njegovim rečima, pokazuje da je to jedini nacin da Srbija reši hronične nedostatke svoje privrede, pre svega spoljnotrgovinski deficit.

Govoreći o početku proizvodnje novog modela "Fijat" 500L, Tadić je naglasio da je ponosan što će tako kvalitetan, tehnički napredan i sofisticiran proizvod na svetskom tržištu biti plasiran sa natpisom "Made in Serbia".

Govoreći o ulaganjima Italije u srpsku privredu, Tadić je podsetio da je bilo potrebno pet godina da se "Fijat" i "Beneton" dovedu u zemlju, ali i ukazao da je nedavno razgovarao sa predsednikom borda direktora kompanije Danieli Ðanpjetrom Benedetijem o mogućnosti da ta kompanija izgradi fabriku specijalnih čeličnih proizvoda.

Tadić je naglasio da očekuje da će procesi odlučivanja sada ići brže, pošto je Srbija postala kandidat za člana EU.

U Beogradu je dnas počeo političko-privredni samit Srbija - Italija. Na samitu učestvuje i predsednik Srbije Borisa Tadića i premijeri dve zemlje Mirko Cvetković i Mario Monti, a planirano je potpisivanje nekoliko međudržavnih sporazuma. Opširnije OVDE

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Očekujem da dobijemo datum pregovora sa EU do kraja godine

Izvor: Blic, 08.Mar.2012

Italija je nama vrlo prijateljska zemlja koja se aktivno zalaže za proširenje Evropske unije i jedan je od najvećih zagovornika ubrzanog pristupa Srbije EU. Veoma nam je bila značajna podrška italijanskih prijatelja i za viznu liberalizaciju i za dobijanje statusa kandidata - kaže u intervjuu za...

Nastavak na Blic...

Tadić: Do kraja godine datum pregovora

Izvor: Studio B, 08.Mar.2012

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio da bi Srbija do kraja godine mogla da dobije datum za otpočinjanje pregovora o punopravnom članstvu u Evropskoj uniji, čime bi proces evrointegracija postao nepovratan..."To će biti suštinsko postignuće, jer će evropski put Srbije tada doći do tačke na...

Nastavak na Studio B...

Tadić: Do kraja godine datum pregovora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2012

BEOGRAD -..Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da bi Srbija do kraja godine mogla da dobije datum za otpočinjanje pregovora o punopravnom članstvu u Evropskoj uniji, čime bi proces evrointegracija postao nepovratan..."To će biti suštinsko postignuće, jer će evropski put Srbije tada...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.