Izvor: Danas, 20.Sep.2014, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saglasni o Tadiću, različito o Pajtiću

Beograd - Nova stranka Zorana Živkovića i pokret Dosta je bilo Saše Radulovića prihvatili bi poziv na razgovore Liberalno-demokratske partije da se grupišu u liberalni opozicioni blok. Kako je Danas izvestio, stranački organi LDP, uključujući sve opštinske odbore i Politički savet te stranke, zatražili su od Čedomira Jovanovića, predsednika LDP, da radi na formiranju novog liberalnog opozicionog bloka samo sa Živkovićem i Radulovićem, odnosno da odmah prekine sve razgovore sa Borisom >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Tadićem, Bojanom Pajtićem i Veroljubom Stevanovićem.

Kako nam je rečeno u Novoj stranci i pokretu Dosta je bilo, oni su apsolutno saglasni da u nekom budućem opozicionom bloku nema mesta za predsednika Nove demokratske stranke Borisa Tadića, ali imaju različito viđenje uloge Bojana Pajtića, predsednika DS. I dok je za pokret Dosta je bilo i LDP, ne uključujući njihovog lidera Jovanovića, koji se oglušio o zahtev najviših funkcionera svoje stranke da prekine razgovore sa Tadićem - Bojan Pajtić neprihvatljiv saveznik u zajedničkom opozicionom delovanju, zbog kompromitacije višegodišnjim prisustvom u vlasti, za Novu stranku on je i dalje mogući saveznik, pre svega, zbog rada njegove stranke u republičkom parlamentu.

"Boris Tadić ne može da bude deo bilo kakve opozicije, tamo gde se on nalazi, tu nas neće biti. Ja sam uveren da on radi za Aleksandra Vučića. S druge strane, Bojan Pajtić je predsednik DS, a tu stranku vidimo kao potencijalnog partnera. Istina je da ona ima dešavanja unutar sebe, poput javnih prepirki predsednika i članova predsedništva, ali nadam se da će uskoro da izađe sa idejom šta dalje. Već početak jeseni je neki krajni rok da se vidi šta je DS", ističe za Danas Vladimir Pavićević, zamenik predsednika NS.

Prema njegovim rečima, trebalo bi da počne komunikacija između ovih stranaka, ali ne estradna, poput "hajdemo u Šabac na vašar", nego da to budu normalne konsultacije i planiranje budućih koraka.

"Mi smo načelno otvoreni za razgovore o takvoj ideji, voleli bismo da razgovaramo sa NS i LDP. Smatramo da je vlast Bojana Pajtića u Vojvodini zapravo replika vlasti Vučića u republici. Udruživati se da bismo spasavali vlast Bojana Pajtića u Vojvodini, koja ima za cilj deljenje privilegija preko partijskog zapošljavanja, subvencija ili jeftinih kredita Fonda za razvoj, to nema smisla. Voleli bismo da se objedinimo, odnosno da razgovaramo sa strankama koje imaju u svom programu ideju da promene sistem, koji počiva na burazerskoj ekonomiji i na privilegijama određenoj grupi ljudi, na partijskom zapošljavanju", ističe za Danas Dušan Pavlović iz pokreta Dosta je bilo.

On naglašava da se ove tri stranke programski uklapaju, ističući da je LDP bliži tim idejama nego personalno.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.