SDS: Pozivamo članove i simpatizere DS da nam se pridruže

Izvor: Blic, 13.Okt.2015, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS: Pozivamo članove i simpatizere DS da nam se pridruže

Socijaldemokratska stranka (SDS) pozvala je danas sve članove i simpatizere DS "koji žele da se pridruže istinskoj opoziciji", da podrže opozicioni blok koji se okuplja oko SDS i Borisa Tadića.

"Predsednik DS Bojan Pajtić je na ovaj poziv, nažalost, odgovorio opet napadajući opoziciju, čime je pokazao da nema nikakvu nameru da promeni svoju vrednosnu orijentaciju. Uprkos tome, verujemo da postoji veliki broj članova i simpatizera DS koji u našem pozivu prepoznaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iskrenu nameru stvaranja snažne opozicione opcije i zato ponavljamo poziv upućen pre svega njima, bez obzira na Pajtićeve očekivane reči", navodi SDS u saopštenju.

Iz te stranke navode i da je nužno oživljavanje opozicije u Srbiji i "nastavljanje misije u kojoj smo zajedno menjali Srbiju".

"Ne želimo da se poput Pajtića bavimo napadima na opoziciju, jer je predmet naše kritike bila i ostala ova vlast. Takođe, ne moramo da se poput Pajtića potpisima zaklinjemo da nećemo ući u vladu sa SNS, jer smo to već pokazali na delu odbijajući poziv u tu vladu", poručuje SDS.

Kako navode dalje, zarad neophodnog udruživanja svih opozicionih snaga "u svrhu stvaranja alternative nesposobnoj vlasti i pogubnoj politici ove vlade", SDS ukazuje na to da su kvaziopozicija i farse onih koje ova vlast otvoreno naziva 'omiljenim opozicionarima' jednako pogubni kao i loša vlast.

"U ovakvom trenutku mi nemamo luksuz da se bavimo sujetama stranačkih lidera i njihovim stranačkim intersima, niti međusobnim napadima unutar opozicije. Članove i simpatizere DS koji žele da podrže stvarnu opoziciju ovoj vlasti, konačno oživljavanje opozicije i neophodne promene, pozivamo da nam se pridruže i da zajedno nastavimo misiju u kojoj smo zaustavljeni 2012. godine", zaključuje se u saopštenju SAD.

Pajtić je ranije izjavio da neće da razgovara sa Tadićem, koji mu je prethodno poručio da može da mu se obrati za razgovor u svakom trenutku o eventualnoj saradnji, pod određenim uslovima.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Članovi i simpatizeri DS da se pridruže Tadiću

Izvor: Akter, 13.Okt.2015

Socijaldemokratska stranka (SDS) pozvala je danas članove i simpatizere Demokratske stranke (DS) da se pridruže istinskoj opoziciji i podrže opozicioni blok koji okuplja lider te stranke Boris Tadić.."Predsednik DS Bojan Pajtić je na ovaj poziv, nažalost, odgovorio opet napadajući opoziciju, čime...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.