Izvor: Politika, 17.Okt.2014, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski muzički dar

Na Sceni „Ljuba Tadić” Jugoslovenskog dramskog pozorišta priređen je Gala koncert „Ruski dar” na kome su nastupili mladi muzički talenti iz Rusije. Umetnici Andrej Vinogradov (9), braća Arsenije i Vasilije Kirjuhini (13) i njihov vršnjak Peter Gordev, četrnaestogodišnjaci Vsevolod Nazarov i Svetlana Kočurina, petnaestogodišnjakinje Zoja Guseva i Ana Valejeva, sedamnaestogodišnjaci Boris Nikonov i Aleksandar Kašpurin – svirali su na balalajci, oboi, klaviru, harmonici, violini >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i violončelu, dok je Mstislav Funtusov (12) nastupio  kao vokalni solista.

Na repertoaru su bila dela Rimskog-Korsakova, Glinke, Prokofjeva, Mocarta, Čajkovskog, Rahmanjinova, Šostakoviča, Šumana, Davidova... Publika je uživala u kompozicija i pesmama „Slavuj”, „Kovitla mećava ulicama”, „Trubadurska pesma”, „Španska serenada”, „Ruski ples” iz baleta „Labudovo jezero”, „Uspomene”, „Zanos”, „Očaj”, „Iskušenje”…

Mladi muzičari imaju bogato koncertno iskustvo u Rusiji i u inostranstvu i dobitnici su prestižnih nagrada. Organizator koncerta, koji se održava kao deo manifestacije „Dani ruske duhovne kulture u Srbiji” je „Neva art” iz Sankt Peterburga uz podršku JDP-a i ambasade Ruske Federacije u Srbiji, ambasade naše zemlje u Ruskoj Federaciji i Ruskog centra za nauku i kulturu u Srbiji.

A. K.

objavljeno: 17.10.2014.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.