Rodić optužuje Borisa Tadića i bivše ministre

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2015, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rodić optužuje Borisa Tadića i bivše ministre

Osnivač lista Kurir Radisav Rodić predstavio je danas krivičnu prijavu protiv nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića i više bivših ministara u Vladi Srbije koje je optužio za zločinačko udruživanje kojim su ga oštetili za više miliona evra.

"Podneo sam prijavu jer narod treba da zna kakvu je vlast imao.

Dobijao sam savete i pretnje tokom prethodna tri dana da to ne radim jer može biti opasno ali ja ne želim da bilo ko u Srbiji doživi ono što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sam ja doživeo prethodnih godina", kazao je Rodić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Kako je naveo, bivši predsednik Srbije Boris Tadić formirao je "osam terorističkih grupa" koje su osnivača Kurira optužile za utaju poreza u iznosu od 1, 1 milijarde dinara.

"Pretili su mi da će pohapsiti celu moju porodicu ako ne pristanem da prodam Kurir. Sve su to radili da bi Dragan Đilas, po nalogu Tadića, mogao da kupi Kurir koji je u to vreme bio stub slobodnog novinarstva u Srbiji", ocenio je Rodić.

On je najavio da će u ponedeljak, 2. februara, podneti zahtev Tužilaštvu za organizovani kriminal za određivanjem pritvora za sve osobe koje su obuhvaćene krivičnom prijavom, kako ne bi uticali na svedoke ili pobegli iz zemlje.

Pored Borisa Tadića, Rodić je u krivičnoj prijavi naveo i imena bivšeg ministra pravde Dušana Petrovića, bivšeg ministra ekonomije Mlađana Dinkića, nekadašnjeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, direktora policije Milorada Veljovića, predsednika pokreta "Dosta je bilo" Saše Radulovića i još 17 osoba.

Kako se navodi u prijavi, "zločinačko udruženje Borisa Tadića nanelo je materijalnu štetu Radisavu Rodiću i njegovim firmama u iznosu od najmanje pet miliona evra", dok je indirektna šteta nastala zbog "sprečavanja razvojnih projekata", procenjena prijavom na više od deset miliona evra.

Rodić je dodao da je "pod prinudom" potpisao da se odriče pet miliona maraka koje je "dao Demokratskoj stranci tokom protesta 1996.-1997. godine".

"Zoran Đinđić mi je rekao da će mi polako vratiti dug ali me je Goran Vesić reketirao i iznuđivao da oprostim taj dug. Tako sam 1. jula 2003. godine morao pod prinudom da potpišem da se odričem 220 miliona dinara jer mi je neposredno pre toga, neko podmetnuo bombu ispod automobila", kazao je Rodić.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.