Papa ima pozive iz Srbije, ali ne sprema dolazak

Izvor: B92, 26.Sep.2015, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Papa ima pozive iz Srbije, ali ne sprema dolazak"

Apostolski nuncije u Srbiji, nadbiskup Orlando Antonini izjavio je za "Politiku" da je poseta pape Franje Srbiji još uvek hipoteza i da nije ni u pripremi.

"Poseta pape Srbiji još je hipoteza: ništa, dakle, nije u pripremi. Ono što trenutno imamo su pozivi Vlade Srbije, prvo predsednika Borisa Tadića, a sada i predsednika (Tomislava) Nikolića", rekao je Antonini za "Politiku", koji za nekoliko dana okončava svoj mandat na funkciji ambasadora Vatikana u Srbiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je dodao da postoji i poziv katoličkih biskupa i, uopšte, "prirodno pravo ovdašnjih katolika da ih poseti poglavar njihove crkve".

Prema njegovim rečima, proces kanonizacije zagrebackog nadbiskupa tokom Drugog svetskog rata Alojzija Stepinca neće biti nastavljen pre ili tokom rada zajednicke srpsko-hrvatske komisije i dogovora obe strane.

On je izrazio zadovoljstvo zbog toga što su SPC i Katolička crkva u Hrvatskoj prihvatile predlog pape Franje da osnuju mešovitu komisiju koja će istražiti činjenice o tom periodu istorije.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Poseta pape još hipoteza"

Izvor: Radio 021, 26.Sep.2015

Apostolski nuncije u Srbiji, nadbiskup Orlando Antonini izjavio je da je poseta pape Franje Srbiji "još uvek hipoteza" i da nije ni u pripremi..."Poseta pape Srbiji još je hipoteza: ništa, dakle, nije u pripremi. Ono što trenutno imamo su pozivi Vlade Srbije, prvo predsednika Borisa Tadića, a sada...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.