Okupljanje oko Tadića važno za Srbiju

Izvor: Danas, 24.Nov.2015, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Okupljanje oko Tadića važno za Srbiju"

Beograd - Okupljanje opozicije oko Borisa Tadića je veoma važno za Srbiju, a LDP u tom okupljanju ima svoju ulogu. Međutim, takav opozicioni blok ili savez za prioritet mora da postavi rešavanje osnovnih problema Srbije i njenih građana, a to su pre svega ekonomska pitanja, jer je većina građana na rubu egzistencije. Mi ne očekujemo da sve članice takvog saveza imaju iste stavove, jer bismo tada bili ista partija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << ali je takođe jako važno i da nijedna od članica opozicionog bloka ne nameće svoju politiku ostalim članovima opozicionog bloka, ističe za Danas Miroslav Aleksić, predsednik Narodnog pokreta Srbije i predsednik opštine Trstenik. On je pre nekoliko dana izjavio da će, ukoliko unutar opozicionog bloka koji formira Boris Tadić preovladaju ideje i politika Čedomira Jovanovića i LDP, preispitati dalje učešće u tom budućem savezu.

Na pitanje Danasa kako komentariše da to što je njegov pokret prethodno usaglasio saradnju sa Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića koji je potom ušao u savez sa DS, Aleksić napominje da dogovor sa Petrovićem na lokalnom nivou stoji, a da što se DS tiče da "tamo zasigurno ima kvalitetnih ljudi, ali oni danas imaju suviše svojih unutrašnjih problema".

"Tek kad se okonča takva situacija moći ćemo da razgovaramo na temu eventualnog udruživanja. Naši partneri u političkom savezu mogu biti i lideri pokreta poput Narodnog pokreta Knjaz Milana Đokića ili možda Vladan Vasić, predsednik opštine Pirot, ali i mnogi drugi kvalitetni ljudi koji iza kojih stoje rezultati", napominje Aleksić.

Sedmi sabor SPO u Kragujevcu

Kragujevac -Gradski odbor Srpskog pokreta obnove u Kragujevcu jednoglasno je prekjuče odlučio da za predsednika SPO u narednom četvorogodišnjem mandate predloži osnivača i lidera te stranke Vuka Draškovića.

Na stranačkom kongresu SPO, koji će biti održan 12. decembra 2015. u sali Skupštine grada Kragujevca, biće izabrani predsednik i potpredsednici stranke i usvojen izveštaj o radu SPO između dva sabora, saopštio je kragujevački SPO. Delegati predstojećeg, sedmog po redu Sabora SPO će, kako je najavljeno, pored ostalog, razmatrati i programsku deklaraciju o evroatlantskim integracijama Srbije, koja će biti dalji putokaz u delovanju stranke.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.