Navijačko nasilje ne sme da ugrozi odnose Srba i Albanaca

Izvor: Vesti-online.com, 17.Okt.2014, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Navijačko nasilje ne sme da ugrozi odnose Srba i Albanaca"

Lider Nove demokratske stranke (NDS) Boris Tadić izjavio je da niko ne sme da dozvoli da navijačko nasilje i političke provokacije zbog prekinute utakmice reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu ugroze odnose srpskog i albanskog naroda.

Hitno smiriti strasti na političkom nivou: Boris Tadić

 

"Ne smemo da dozvolimo da političke provokacije i navijačko nasilje sa jedne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << fudbalske utakmice ugroze sve ono što smo do sada postigli na razvijanju dijaloga i istorijskog kompromisa između srpskog i albanskog naroda", naveo je bivši predsednik Srbije.

 

Prema njegovim rečima, agresivno ponašanje i ispoljavanje nacionalističkih strasti u proteklim danima i sa srpske i sa albanske strane rezultat su nereda na fudbalskoj utakmici, ali se te strasti moraju hitno stišavati na političkom nivou.

 

Tadić je pozvao članstvo i prijatelje stranke, kao i sve građane, da zaštite albanske komšije i sunarodnike od svake vrste agresije i napada pojedinaca.

 

"Samo takvim odnosom prema drugima, možemo zahtevati i takav odnos durgih prema nama", istakao je Tadić.

 
Pogledaj vesti o: Utakmica Srbija Albanija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.