Lepi Boris, srpska barbika, svima je išao na živce

Izvor: Vesti-online.com, 09.Okt.2015, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Lepi Boris, srpska barbika, svima je išao na živce"

Tema komentara u hrvatskom "Večernjem listu" glasila je : "Pouke iz demokratije na primeru bliskog susedstva: Šta se dogodi kada s gnušanjem odbijete da glasate za manje zlo". Naime, novinarka Snježana Pavić se, u susret parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, pozabavila primerom Srbije i sudbinom Borisa Tadića. Očigledno je to smatrala vrednom lekcijom za hrvatske birače, koji se spremaju da u političku prošlost pošalju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << premijera Zorana Milanovića i izaberu vladu HDZ.

- Svima je "lepi Boris" već jako išao na živce. Ljudi su tri puta glasali za njega, a ništa taj nije uradio. Zvali su ga "barbika", "kukavica bez kičme", bacio je u blato sve što je nasledio od velikoga Zorana Đinđića, a osim lepe fasade, baš se ni sa čim nije mogao pohvaliti u tih osam godina predsednikovanja - piše Pavićeva.

Ona, zatim, podseća da su se Tadića "najviše gadili" stari birači DS, koji u njemu nisu videli pravog lidera. Kritikovali su ga zbog pakta sa Koštunicom, nije se razračunao s ostacima Miloševićevog režima, vlast i funkcije podelio je prijateljima koji se bogate...

Komentatorka "Jutarnjeg" dalje navodi da su uoči izbora u maju 2012. mnogi ugledni Beograđani, intelektualci, novinari, profesori, umetnici na sam pomen Tadića "namestili facu punu gađenja i objašnjavali da naprosto nemaju za koga da glasaju. I da neće ni da izađu na izbore. Ako izađu, glasaće za Marsovce, poništiti listić“. Podseća da su mnogi govorili "pa šta i ako pobede naprednjaci" važno je samo da Tadić i njegovi odu s vlasti, ovi ne mogu biti gori.

Međutim, Pavićeva tu dolazi do neočekivane poente i "lekcije za Hrvatsku". U drugom krugu predsedničkih izbora bilo je 98.664 belih listića, a Tomislav Nikolić je pobedio Tadića sa 70.111 glasova razlike.

- Tri godine kasnije opoziciju uopšte nemaju, Vučić i Nikolić drže svu vlast, svi tabloidi u jednom danu izađu s “Milanovićem ustašom” na naslovnoj strani. Šta mislite, kako danas na svoj izbor gledaju svi ti pametni Beograđani? - zapitala je na kraju Pavićeva građane Hrvatske.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.