Izvor: Blic, 30.Nov.2016, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KO O ČEMU... Šutanovac: Tadić se više neće pitati u DS

Na izjavu Borisa Tadića da bi kandidatura Dragana Šutanovca za predsednika Srbije bila neozbiljna, lider demokrata poručuje da se Tadić više nikada neće pitati.

Tadić je rekao da bi bilo neozbiljno ukoliko bi Šutanovac bio zajednički predsednički kandidat opozicije. On je tako gurnuo prst u oko demokratama i kumu s kojim godinama unazad nema baš sjajne odnose.

- Bilo bi neozbiljno da zajednički >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kandidat bude Šutanovac i nadam se da DS nema nameru da opet zbog stranačkog pozicioniranja potroši šansu da se promeni ova pogubna vlast - rekao je Tadić.

On je istakao da za Vučića rade i one stranke koje troše vreme na besmislene zahteve i kalkulišu koliki je njihov interes.

Šutanovac nije bio naročito raspoložen za priču.

- U kampanji za predsednika DS sam rekao da se Boris Tadić više nikada neće pitati o odlukama DS-a, te shodno tome ni njegove izjave neće uticati na odluke koje demokrate ubuduće budu donosile - kaže Šutanovac za "Blic".

Sujete, nerazumevanje, različito gledanje na političke prilike uzrok su tome da opozicija već mesecima ne može listu potencijalnih, a svima prihvatljivih kandidata da svede na uži krug. Utisak je da će se unutar proevropskog dela kandidovati najmanje tri kandidata - Saša Janković, Vuk Jeremić i Dragan Šutanovac.

Tadić nije isključio mogućnost da podrži Jeremića i poručio je da bi "stao iza svakog kandidata koji ima dovoljno iskustva da vodi državu u dobrom pravcu i objedini političke stranke u blok koji može da pobedi SNS". Pokret DJB stao bi iza kandidature Saše Jankovića, ali i iza Jeremića, Zoran Živković iza Jankovića, dok demokrate insistiraju da se kandiduje Šutanovac.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.