Đukić-Dejanović: Na potezu Tadić i Vučić

Izvor: Politika, 25.Jun.2012, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić-Dejanović: Na potezu Tadić i Vučić

BEOGRAD – Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je danas da su u pregovorima o novoj vladi na potezu predsednik Demokratske stranke Boris Tadić i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, a ne socijalisti.

„Njih treba pitati dokle su pregovori stigli”, rekla je Đukić-Dejanović novinarima u sedištu SPS u Beogradu i poručila da lider socijalista >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Ivica Dačić nema pretenzije da bude premijer.

Naprednjaci misle da bi u njihovoj kombinaciji Dačić bio premijer. O tome (premijerskom mestu) sa demokratama nismo razgovarali”, rekla je Đukić-Dejanović.

Ona je, ipak, istakla da socijalisti smatraju „da nema političara koji bi bilo koju državnu funkciju bolje realizovao od Ivice Dačića”.

Potpredsednica SPS je ukazala da pregovori o novoj vladi ne idu željenom brzinom, ali je podsetila da još nisu istekli zakonski rokovi za formiranje izvršne vlasti.

„Razgovori ne idu dinamikom kojom bismo svi mi želeli, ali je važno da se formira vlada koja će se programski usaglasiti i rešavati ekonomska i nacionalna pitanja”, rekla je Đukić-Dejanović.

Skupština Srbije je konstituisana krajem maja, a rok za formiranje izvršne vlasti je 90 dana od tog roka.

Beta

objavljeno: 25.06.2012.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SPS: Na potezu Tadić i Vučić

Izvor: RTS, 25.Jun.2012

U pregovorima o vladi na potezu su Boris Tadić i Aleksandar Vučić, a ne SPS, kaže Slavica Đukić Dejanović. Naprednjaci misle da bi u njihovoj kombinaciji Dačić bio premijer. O tome sa demokratama nismo razgovarali, kaže potpredsednica SPS-a...Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica...

Nastavak na RTS...

"Na potezu Tadić i Vučić"

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jun.2012, 00:16

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da su u pregovorima o novoj vladi na potezu predsednik Demokratske stranke Boris Tadić i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, a ne socijalisti..."Njih treba pitati dokle su pregovori stigli", rekla je Đukić-Dejanović...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.