Blic: Tajni sastanak četiri lidera opozicije

Izvor: B92, 09.Avg.2017, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Blic": Tajni sastanak četiri lidera opozicije

Beograd -- Četvorica opozicionih lidera - Saša Janković, Dragan Šutanovac, Boris Tadić i Vuk Jeremić - tajno su se sastali u utorak, piše "Blic".

Kako navode, tema sastanka je bio zajednički nastup na beogradskim izborima.

"Već dugo postoji ideja da se opozicija ujedini, ovo je prvi sastanak na kojem su bila sva četvorica. Seli su i razgovarali o mogućnostma. Bilo je reči o tome da svi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izađu zajedno, ali ništa konkretno nije dogovoreno", navodi neimenovani sagovornik beogradskog lista.

Kako je isti izvor rekao, plan je da se četvorica opozicionih lidera vide u drugoj polovini avgusta i tada dogovore više.

"Blic" navodi da je sastanak u utorak bio prvi nakon skoro mesec i po dana, iako je, kako napominje, tokom prethodnih nedelja bilo reči o tome da je opozicija blizu dogovora o zajedničkom nastupu.

Kako "Blic" piše, Šutanovac i Tadić su se sastali i dan ranije, ali ni na tom sastanku nije bilo konkretnih rešenja, već su uopšteno pričali o saradnji.

"To sve deluje lepo ostvarivo kada neobavezno ćaskaju, ali nesuglasice nastaju kada se dođe do konkretnih stvari, poput rasporeda kandidata na odborničkoj listi ili kod nosioca liste, koji bi najverovatnije trebalo da bude kandidat za gradonačelnika", kaže sagovornik beogradskog lista.

Demokrate su, saznaje "Blic", protiv toga da Jeremić bude na listi, ali je Janković taj koji na tome insistira, te je, kako navodi neimenovani izvor lista, Janković tražio da sastanku prisustvuje i Jeremić, iako prvobitni dogovor nije bio takav.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.