Železnice Srbije za potrebe RTB-a revitalizuju infrastrukturu u Timočkoj krajini

Izvor: Bor030.net, 14.Nov.2014, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Železnice Srbije za potrebe RTB-a revitalizuju infrastrukturu u Timočkoj krajini

Predstavnici Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor i Železnica Srbije postigli su dogovor o unapređenju železničke infrastrukture u istočnoj Srbiji što će olakšati transport proizvoda i repromaterijala za potrebe kombinata bakra.

Peroni Železničke stanice u Boru

Nova metalurška i hemijska postrojenja u Boru dopineće razvoju celog regiona i države Srbije, a u celom procesu železnički transport >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << ima značajnu ulogu. Prema rečima Blagoja spaskovskog, generalnog direktora RTB-a, Vlade Republike Srbije je dala nalog želenicama da revitalizuju postojeću infrastrukturu u Istočnoj Srbiji.

Izgradnjom nove topionice i fabrike sumporne kiseline i njihovim puštanjem u rad, što je državni projekat, imaćemo povećane potrebe za železničkim prevozom pre svega bakra i sumporne kiseline. Železnice Srbije dobile su zadatak od Vlade da obezbede povećan transport svih tereta kada počne proizvodnja u novoizgrađenim objektima – rekao je Spaskovski.

Pomoćnica generalnog direktora Železnica Srbije za strategiju i planiranje Nena Tomović istakla je spremnost ovog traspornog preduzeća da infrastrukturu, koja je delimično i zbog poplava u ovom kraju uništena, osposobi za bezbedan prevoz koncentrata bakra i sumporne kiseline. Prema njenim rečima u prvoj fazi, do kraja godine, sopstvenim sredstvima obnoviće se trasa od Bora u tri pravca: prema Majdanpeku, Prahovu (pristaništu) i Nišu. Pruga od Majdanpeka prema Požarevcu biće renovirana u saradnji sa regionom i Republikom.

Kada se bakar i sumporna kiselina budu proizvodili u novoizgrađenim pogonima, bićemo spremni za bezbedan železnički prevoz repromaterijala i gotovih proizvoda od Bora prema koridoru 10 i u celoj Srbiji – obećala je Nena Tomović.

(Kolektiv / Bor030)

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.