Za privatizaciju RTB-a zainteresovano 20 firmi

Izvor: Bor030.net, 02.Okt.2014, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za privatizaciju RTB-a zainteresovano 20 firmi

Ministar privrede Željko Sertić istako je da postoji veliko interesovanje za kupovinu firmi u restruktuiranju, ali je malo ozbiljnih ponuda. Za Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor zainteresovano je 20 kompanija, koje su pismo o namerama poslale na adresu Agencije za privatizaciju.

“Prvog dana kad sam se pojavio u medijima i kada smo pričali o 1.732 prijave o zainteresovanosti za kupovinu, mnogi su rekli da je to >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << fenomenalno, jer imamo 500 preduzeća za prodaju, što znači da će biti borbe. Ali, nije tako”, rekao je je Sertić gostujući na Radio-televiziji Vojvodine.

On je precizirao da za RTB Bor postoji 20 pisama o zainteresovanosti, za Simpo 10, za Lastu 10. Upitan da li mu se tih 20 ponuda za RTB Bor dopada, on je odgovorio “naravno da se ne dopada svaka”.

“Ima firmi koje bi na špekulativan način želele da dođu do nekog kapitala. Ako od ovih 20 pisama za RTB Bor izdvojimo jednog kvalitetnog partnera ili dva sa kojima možemo da pregovaramo, napravili smo uspeh”, naveo je on.

(Tanjug/Bor030)

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.