Izvor: Njuz.net, 17.Maj.2017, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Kina zainteresovana da kupi Srbiju

Napomena: Ova vest je šaljive prirodePEKING (Njuz) – Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Kina zainteresovana da kupi celu Srbiju. Vučić je istakao da su ovakvu nameru iskazali kineski premijer Li Kećang, kao i kineski predsednik Si Đinping tokom Foruma “Pojas i put za međunarodnu saradnju“” koji je održan u kineskoj prestonici.
– Nakon što sam od svojih kineskih prijatelja čuo da su zainteresovani za RTB Bor, Ikarbus, Beogradski metro, auto-put, prugu Beograd-Budimpešta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << ja sam onako u šali rekao: “Pa vi ćete kupiti celu Srbiju”. Svi smo se nasmejali, ali je onda razgovor poprimio ozbiljan ton. Sada Kina ozbiljno razmišlja na tu temu – kaže Vučić.
Premijer je dodao da je Srbija prva i jedina zemlja za čiju je kupovinu zainteresovana Kina što je jasan pokazatelj uspeha reformi i da naša zemlja stoji na čvrstim nogama.
– Pre samo tri godine smo bili na ivici bankrota, niko nas nije hteo, ali je sada Srbija privlačna svima. Nije Kina jedina koja bi da kupi Srbiju – istakao je Vučić
Prema njegovima rečima, zbog ovog poteza Kine kod drugih svetskih lidera mogla se primetiti jedna vrsta male ljubomore.
– Ne mogu reći da se nije osetila izvesna ljubomora, ali sam im ja jasno poručio i rekao: “Gospodo, šta da se radi, život je takav. I vi ste mogli isto to” – rekao je Vučić.
Bane Grković
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Njuz.net...






Povezane vesti

Vučić: Bilo bi ponižavajuće da pregovaramo sa Haradinajem

Izvor: B92, 18.Maj.2017, 13:23

Odžaci -- Premijer Aleksandar Vučić izjavio da bi bilo ponižavajuće i poražavajuće za EU da Ramuš Haradinaj bude u sastavu delegacije Prištine na dijalogu u Briselu...Vučić je odgovarajući na pitanja novinara rekao "da ćemo i mi videti ko će biti u delegaciji, jer mi određujemo ko će...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.