Voda u Boru ispravna za piće…ili ne?

Izvor: Bor030.net, 02.Okt.2015, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voda u Boru ispravna za piće…ili ne?

Borani nemaju razloga za brigu kada je voda za piće u pitanju jer je ona potpuno bezbedna, kažu u Javnom komunalnom preduzeću “Vodovod” Bor. Da li je voda zaista ispravna, pokazuju redovne hemijske i mikrobiološke analize uzoraka vode.

Voda u Boru je hemijski i mikrobiološki ispravna i proverava se stalno u skladu sa propisima Zavoda za javno zdravlje i redovni testovi pokazuju da se ona može koristiti i za piće i za kuvanje.

Zavod za javno zdravlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << Timok u Zaječaru i Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ u Boru redovno kontrolišu ispravnost vode za piće i prema njihovim podacima voda u gradskom vodovodu je potpuno ispravna.

Što se tiče izdašnosti vode u izvorima, potrošnja je manja s obzirom na vremenske prilike, a voda teče u proseku 250 litara u sekundi. Padavine vrše prihranu izvorišta i povećavaju njihovu izdašnost. Kvalitet vode je dobar, kontrola se vrši redovno, tako da je snabdevanje Borana vodom uredno po pitanju kvaliteta i količine, rekla je za naš sajt zamenica direktora JKP “Vodovod” Bor, Marina Pešić.

Tokom letnjeg perioda nije bilo zastoja u vodosnabdevanju, iako je potrošnja vode bila velika zbog visokih temperatura.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.