Usvojen Sporazum o izgradnji regionalne deponije “Halovo”

Izvor: Bor030.net, 03.Okt.2014, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojen Sporazum o izgradnji regionalne deponije “Halovo”

Organizacioni odbor za izgradnju regionalne deponije “Halovo” usvojio je Sporazum o izgradnji, kojim se definištu prava i obaveze sedam lokalnih samouprava uključenih u projekat- opština Majdanpek, Kladovo, Negotin, Bor, Knjaževac, Boljevac i Grada Zaječara, prenosi RTV “Bor”.

Foto ilustracija: divlja deponija

Očekuje se da ovaj sporazum bude usvojen u svim skupštinama lokalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << samouprava najkasnije za dva meseca.

Regionalna deponija biće sagrađena na površini od 15 hektara, a imaće i sva neophodna postrojenja za reciklažu.

Izgradnja deponije trebalo bi da traje oko godinu dana, što će zavisiti od toga kakav oblik finaniranja bude odabran – javno-privatno partnerstvo ili korišćenje sredstava iz IPA fondova.

Odluka o tome kako će deponija biti finansirana biće doneta na narednom sastanku, ali je neophodno da pre toga lokalne samouprave usvoje tekst sporazuma, koji je doneo Organizacioni odbor izgradnje regionalne deponije “Halovo”, prenosi RTV “Bor”.

(RTV Bor / eKapija)
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.