Usled nedostatka novčanih sredstava obustavljene tradicionalne aktivnosti borske Narodne biblioteke

Izvor: Bor030.net, 29.Sep.2015, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usled nedostatka novčanih sredstava obustavljene tradicionalne aktivnosti borske Narodne biblioteke

Nakon što je ovogodišnji Konkurs za najbolju kratku priču u organizaciji Narodne biblioteke prekinut zbog uskraćene finansijske pomoći, ovih dana su zaposleni u ovoj ustanovi obavestili građane da je obustavljen i izbor rukopisa za štampanje u okviru zavičajne biblioteke RAZBOR, a istom odlukom uskraćena je i šesnaestogodišnja podrška objavljivanju časopisa Beležnica.

Nakon raspodele novčanih sredstava od strane Opštine Bor doneta je odluka da jedan deo aktivnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << Narodne biblioteke mora biti redukovan, te su u tu svrhu nadležni u ovoj ustanovi obavestili građane da se, zbog uskraćivanja novčanih sredstava, obustavlja izbor rukopisa koji je trebalo da bude objavljen kao 4. štampana knjiga u okviru zavičajne biblioteke RAZBOR krajem 2015. godine.

Istom odlukom prekinuta je i šesnaestogodišnja podrška objavljivanju Beležnice, časopisa borske Narodne biblioteke posvećenog bibliotekarstvu, književnosti i kulturi.

“Svesni smo da nema dovoljno novca u budžetu naše Opštine, te se, shodno tome, moramo odreći jednog dela svojih dugogodišnjih i ustaljenih aktivnost. Nerado prihvatamo činjenicu da su već dva konkursa prekinuta, ali, s obzirom na to da je knjiga naše osnovno sredstvo za rad, srećni smo što sasvim pristojnu količinu novca možemo da izdvojimo za nabavku celokupne savremene produkcije”, reči su Vesne Tešović, direktora ove ustanove kulture.

Prema njenim rečima, sudbina Beležnice je sasvim neizvesna i 30. broj ovog časopisa biće štampan ukoliko se za tu namenu obezbede alternativna sredstva. U suprotnom, Beležnica će nastaviti da postoji u elektronskom obliku.

Podsetimo, Narodna biblioteka je tokom leta iz istih razloga bila prinuđena da prekine ovogodišnji Konkurs za najbolju kratku priču, koji je tradicionalno organizovan 17 godina.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.