Upravljanje RTB Borom - izbor do kraja maja

Izvor: B92, 27.Apr.2017, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upravljanje RTB Borom - izbor do kraja maja

Beograd -- Javni poziv za izbor profesionalog poslovodstva za savetovanje i upravljanje Rudarsko-topioničarskim basenom "Bor" biće produžen za još mesec dana, saznaje RTS.

Ministar privrede Srbije Gorana Knežević potvdio je da ima zainteresovnih za upravljanje borskim kombinatom i da će rok verovato biti produžen na zahtev ponuđača.

On je rekao da je stiglo više ponuda za profesionalno upravljanje RTB-om.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Vlada Srbije je 28. decembra prošle godine raspisala javni poziv za izbor profesionalnog menadžmenta za RTB, a ponuđači treba da predlože strategiju razvoja tog preduzeća, plan razvoja rudarstva i metalurgije, plan proizvodnje, plan smanjenja troškova poslovanja, strategiju prodaje proizvoda sa projektovanim cenama za ključne proizvode, broj zaposlenih.

Profesionalni direktori biće u svim delovima borskog kombinata uključujući i rudnike bakra i zlata u Boru i Majdanpeku i topionici.

RTB primenjuje Unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPPR) kojim mu je država od otpisala dug od 900 miliona evra. Preostali dug tog preduzeća od 300 miliona evra treba da bude otplaćen u narednih osam godina, posle jedne godine grejs perioda.

Do sada su bila tri neuspešna pokušaja prodaje RTB-a, a Vlada Srbije o strateškom partnerstvu u tom preduzeću sada pregovara s kineskim investitorima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.