Testiranje kandidata za Gorsku službu spasavanja u Boru

Izvor: Bor030.net, 10.Sep.2014, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Testiranje kandidata za Gorsku službu spasavanja u Boru

Gorska služba spasavanja Srbije (GSS) i ove godine organizuje uvodna testiranja za osnovni kurs, a jedan od gradova u kome će se održati testiranje biće Bor.

Borani stari između 17 i 35 godina, koji imaju želju da postanu deo Gorske službe spasavanja, mogu se testirati u nedelju 14. septembra na stadionu fubalskog kluba “Rudar”. Testiranje će početi u 17 sati.

Prijavljivanje kandidata za učešće >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << na uvodnom testiranju vrši se popunjavanjem prijavnog lista na mestu održavanja testiranja i putem Internet forme. Uvodno testiranje je besplatno za sve prijavljene kandidate.

Svi detalji vezani za kriterijume fizičke spreme koji moraju biti ispunjeni na uvodnom testiranju, kao i za trajanje, strukturu i finansijske uslove kursa nalaze se na internet stranici Gorske službe spasavanja Srbije www.gss.rs.

Ove godine testiranja se održavaju tokom tri vikenda u septembru u 17 gradova: Beogradu, Brusu, Kruševcu, Nišu, Boru, Zaječaru, Vladičinom Hanu, Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku, Užicu, Raški, Kraljevu, Prijepolju, Valjevu, Novoj Varoši i Ivanjici.

Ukoliko kandidat nije zadovoljan postignutim rezultatima, može se prijaviti na još jedno testiranje u drugom terminu. U tom slučaju vrednovaće se bolje ostvareni rezultat.

Zakonom o vanrednim situacijama Gorska služba spasavanja Srbije uvrštena je u činioce zaštite i spasavanja u Srbiji i definisana kao strateški partner Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije za izvođenje spasavanja na nepristupačnim terenima. Načelnik Gorske službe spasavanja Srbije je član Republičkog štaba za vanredne situacije.

Pripadnici GSS-a posebno su se istakli tokom majskih poplava, kada su evakuisali i medicinski zbrinuli oko 1.200 stanovnika iz područja ugroženih poplavama.

Za sve ostale informacije na raspolaganju je e-mejl adresa info@gss.rs i telefon 063/466-467.

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.