Svetske kompanije posetile RTB: Velika važnost za Srbiju

Izvor: N1 televizija, 17.Jun.2017, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetske kompanije posetile RTB: Velika važnost za Srbiju

Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor posetili su predstavnici svetskih rudarskih kompanija, proizvođača opreme i banaka, koji su izrazili nadu da će ta kompanija dobiti strateškog partnera, objavljeno je na kompanijskom portalu.

Direktor EBRD banke u Srbiji Daniel Berg je ocenio da je RTB "od velike važnosti za Srbiju, jer država ima koristi od onoga što se u toj kompaniji proizvodi".

"Posebno mi se dopalo >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << to što se vodi računa o okolini, jer je veoma teško voditi ovakvu kompaniju bez štetnog uticaja na životnu sredinu", rekao je Berg.

On je dodao da se nada da će RTB pronaći "dobrog partnera".

Generalni direktor RTB-a Blagoje Spaskovski je kazao da je ta kompanija, osim rude čije su sigurne rezerve u ovom trenutku procenjene na milijardu i 355 miliona tona, svoju budućnost osigurala i u novoj, najboljoj dostupnoj tehnologiji.

Ros Lund iz Ministarstva za međunarodnu trgovinu Velike Britanije istakla je da je potpuno sigurna da srpska industrija rudarstva ima svetlu budućnost.

"Impresionirani smo onim što se događa u rudarskoj industriji u Srbiji, a posebno smo oduševljeni novom tehnologijom koju primenjuje RTB. Vlada Velike Britanije će sa zadovoljstvom pomagati projekte poput nove topionice u Boru, a sigurna sam i da britanska izvozno-razvojna banka može da ponudi bolje uslove kreditiranja od onih koje daje kanadska EDC banka", rekla je Ros Lund.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.