Svečanom akademijom obeležen Dan oslobođenja Bora

Izvor: Bor030.net, 04.Okt.2015, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečanom akademijom obeležen Dan oslobođenja Bora

Treći oktobar, Dan grada Bora obeležen je danas svečanom akademijom u sali bioskopa “Zvezda”.

Svečanost su uveličale brojne istaknute zvanice iz političkog, kulturnog i društvenog života grada, direktori borskih preduzeća i institucija kao i predstavnici bratskih i prijateljskih gradova iz zemlje i inostranstva.

Predsednik opštine Bor Živorad Petrović osvrnuo se na infrastrukturne projekte koji su realizovani između dva Dana grada, kao i o planovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << za budućnost.

Petrović je najboljim učenicima borskih osnovnih i srednih škola uručio lap-top računare kao nagradu za rezultate koje su postigli u protekloj školskoj godini.

Program je začinjen mini koncertom sastava “Duo moderato” sa kojim nastupa borski pijanista Bojan Čukić.

Treći oktobar se ponovo obeležava kao Dan grada u znak sećanja na 1944. godinu kada je Bor oslođen u Drugom svetskom ratu.

Nastavak na Bor030.net...






Povezane vesti

Petrović: Uvek može bolje

Izvor: Danas, 05.Okt.2015, 12:41

Bor - Svečanom akademijom kojoj su prisustvovale brojne zvanice iz okolnih opština i drugih zemalja, u Boru je obeležen 3. oktobar, dan kada je pre 71 godinu Bor oslobođen u II svetskom ratu odnosno Dan opštine. Za ovu priliku prezentovan je film kojim je prikazan razvoj opštine Bor u proteklih...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.