Sudbina banja i kulturnih dobara biće poznata posle 15. septembra!

Izvor: Telegraf.rs, 22.Avg.2014, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudbina banja i kulturnih dobara biće poznata posle 15. septembra!

Tek posle 15. septembra, kada ističe rok investitorima da upute pisma o zainteresovanosti, biće poznata sudbina 502 preduzeća, medijskih kuća, kafana, ali i banja i specijalnih lečilišta

Sudbina 502 preduzeća, među kojima su RTB Bor, IMT, IMR, hoteli, medijske kuće, čuvene kafane, najviše zavisi od toga da li će za njih biti zainteresovan neki investitor. To će biti poznato tek posle 15. septembra, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << im ističe rok da upute pisma o zainteresovanosti na adresu srpske Agencije za privatizaciju.

U roku od 45 dana, utvrđivaće se koje preduzeće će biti ponuđeno na prodaju, na koji način, i pod kojim tačno uslovima. Ostale čeka stečaj.

- Pisma o zainteresovanosti investitora pristižu. Ima tu malih preduzeća, privatnika koji bi želeli da kupe jednu od ponuđenih firmi, a ima i velikih kompanija iz sveta, koje svoje ponude dostavljaju posredstvom ambasada – saznaju “Novosti” nezvanično u Agenciji za privatizaciju.

Uslov da bi preduzeće išlo u privatizaciju nije samo broj zainteresovanih kupaca, već i mogućnost da opstane na tržištu. Zasada, najviše interesovanja ima za preduzeća iz oblasti metalske industrije i poljoprivrede.

Među 502 preduzeća, osim 156 firmi u restrukturiranju, nalazi se 14 banja i specijalnih lečilišta, Beogradski sajam, Beogradska industrija piva… Tu su i razna ugostiteljska preduzeća, među kojima i “Varoš kapija” pod čijom kapom posluje čuvena kafana “Znak pitanja”, jedan od najstarijih restorana u Srbiji, osnovan daleke 1823. godine. S obzirom na to da ima status spomenika kulture, novi vlasnik neće moći da menja namenu objekta posle privatizacije.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.