Spaskovski zatražio kažnjavanje odgovornih zbog pogibije radnika u Majdanpeku

Izvor: Bor030.net, 30.Jun.2015, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spaskovski zatražio kažnjavanje odgovornih zbog pogibije radnika u Majdanpeku

Zbog jučerašnje tragedije u Rudniku bakra Majdanpek, u kojoj je život izgubio pedesetsedmogodišnji radnik svilajnačkog preduzeća A&D Wood, firme koju je borski ATB FOD angažovao kao podizvođača za poslove rekonstrukcije majdanpečke flotacije, generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski uputio je danas nadležnima u borskoj i svilajnačkoj firmi zahtev za suspendovanje odgovornih lica za bezbednost na radu.

“Zahtevam da se u što kraćem roku utvrdi ko je kriv >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << što je jedan ljudski život izgubljen. Nebitno je to što nesrećni čovek nije bio radnik Rudarsko-topioničarskog basena Bor, odnosno Rudnika bakra Majdanpek, tragedija se desila u basenskom pogonu i neko za to mora da snosi odgovornost. Tražim, zato, da nadležni u borskom FOD-u i u svilajnačkoj firmi A&D Wood suspenduju odgovorne za bezbednost na radu, sve dok istragom ne bude utvrđeno čija je krivica što je jedan čovek juče poginuo. Takođe, naložio sam i direktoru RBM-a da do okončanja istrage suspenduje svog radnika zaduženog za bezbednost na radu”, rekao je Spaskovski.

“U Boru su tri i po godine građene nova topinica i fabrika sumporne kiseline i u nekim trenucima na gradilištima je bilo više od 800 ljudi iz 20-ak firmi u Srbiji. Nikome dlaka sa glave nije falila niti se, Bogu hvala, desila teška nesreća poput ove u Majdanpeku. Bezbednost na radu uvek je u RTB-u Bor imala prioritet nad svim poslovima i rokovima, a tako bi moralo da bude i u svim ozbiljnim preduzećima sa kojima RTB Bor sarađuje”, kazao je Spaskovski.

ATB FOD je, kako nam je rekao direktor Branko Canković, danas povukao sa gradilišta sve ljude iz svilajnačke firme, odnosno suspendovao do daljeg sve radove koje je izvodio A&D Wood i imenovao drugo lice za bezbednost na radu.

Nesreća u kojoj je život izgubio radnik svilajnačkog A&D Wood-a R.R. (57) rodom iz Blaca, desila se 29. juna oko 13 sati u pogonu majdanpečke flotacije. Na poslovima u okviru rekonstrukcije ovog pogona za pripremu mineralnih sirovina, konkretno na izradi radnih platformi oko mlina za domeljavanje rude, Rudnik bakra Majdanpek angažovao je borski ATB FOD, a svilajnačka firma bila je njegov podizvođač.

Nesrećni radnik pao je sa tri metra visine kroz gazište platforme i tom prilikom zadobio smrtne povrede glave.

(Kolektiv)
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.