Sertić: RTB ne odlazi u stečaj 30. maja

Izvor: Bor030.net, 03.Apr.2016, 02:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sertić: RTB ne odlazi u stečaj 30. maja

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da će kompanija Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor neće otići u stečaj 30. maja i da će nastaviti da radi uz određene izmene.

“RTB Bor 30. maja neće otići u stečaj, nastaviće da radi, mi ćemo izvršiti određene postupke u tehnološkim procesima i u procesima smanjivanja troškova prilikom nabavke materijala”, rekao je on za Radioteleviziju Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << />
Sertić je dodao da će sve izmene u radu te kompanije biti u “realnim ekonomskim okvirima” i ocenio da je važno to što će RTB Bor nastaviti da radi.

“Ono što možemo da garantujemo jeste nastavak rada RTB Bora, što je za nas izuzetno važno ne samo sa socijalnog već i sa ekonomskog aspekta”, rekao je resorni ministar.

RTB Bor je jedno od preduzeća u restrukturiranju čija zaštita od poverilaca ističe 31. maja ove godine. Ukupne obaveze tog preduzeća su premašile milijardu evra.

(Beta)

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.