Sednica SO Bor: Šta je sa privatizacijom TV Bor?

Izvor: MC Bor, 16.Apr.2015, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica SO Bor: Šta je sa privatizacijom TV Bor?

Bor, 16.04.2015.
Sednica SO Bor: Šta je sa privatizacijom TV Bor?
 Iako se približava datum za završetak privatizacije loklanih medija korisnika budžetskih para, o tome dokle se stiglo sa promenom valsništva JP ŠRIF ( TV Bor) odbornici još nisu upoznati. Zvanično je saopšteno da se u opštinama kasni sa tim poslom, i zato se nameće pitanje – kakva je sudbina naše TV kuće koja je vlasništvo građana >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << ove opštine. Pre pet godina jedva smo spasili ovo glasilo, danas se o tome malo govori- upitao se Drako Mihajlović (DS). Odgovor je da nema kašnjenja i da će ceo posao biti zakonski odrađen.
Vodila se potom opiširnija polemika oko ustanovljenja Oktobarske nagrade Bora i zvanja Pčasni građanin Bora. Oprečna mišljenja prekinuo je predsednik Opštine Bor Živorad Pterović predlažući da se ovo pitanje uvrsti u dnevni red sledeće sednice SO. On je naglasio da u Toplani nije bilo bespotrebne potrošnje uglja, ali da ovaj energent predstavlja 73 odsto ukupnih troškova.
Od 35, 16 odbornika glasalo je za predlog da novi član Opštinskog veća bude Aleksandar Orlović.
Odbornici su se zalagali i za kvalitetniju sistematizaciju radnih mesta u javnom preduzećima, predlažući da osnivač, Opština, preuzme taj deo odgvotrnosti.
Nova kadrovska rešenja
Odbornici su većinom glasova postavili nove VD direktore: u Vodovodu, Zoran Marković, u Toplani, Darko Milićević i u JP Bogovina, Dušica Janjić. Odbornici su jednoglasnom odluko na četvorogodišnji mandat izabrali direktora Doma zdravlja,  Dr Miodraga Karabaševića
 

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.