Savača, Borsko jezero i Vedrina od juče bez vode

Izvor: Bor030.net, 02.Sep.2014, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savača, Borsko jezero i Vedrina od juče bez vode

Zbog kvara na transformatoru koji strujom napaja glavnu pumpnu stanicu Zlot-Selište meštani naselja Savača, Borsko jezero i Vedrina od juče su bez vode za piće.

Veliki kvar na transformatoru iz kojeg se strujom napaja glavna pumpna stanica Zlot-Selište uslovio je da meštani naselja Savača, Borsko jezero i Vedrina od juče nemaju vodu za piće.

U otklanjanju ovog kvara učestvuje mehanizacija RTB-a Bor i radnici „Vodovoda“ i „Elektrodistribucije“.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << />
„Radi se o tridesetkilovatnom transformatoru. Morali smo transformator da isključimo sa dalekovoda, pa je i jedan deo Zlota bez struje. Sa otklanjanjem kvara počeli smo od ranog jutra, jer je u noćnim satima bez struje nemoguće raditi“, rekao je Goran Topalović, v.d. direktora JKP „Vodovod“.

Da bi se ublažila nestašica vode, „Vodovod“ je u ova naselja uputio cisterne sa pijaćom vodom.

Pravovremenim uključivanjem izvorišta Bogovina sprečena je nestašica vode u samom gradu iako iz pravca Zlota u Bor dotiče 250 litara vode u sekundi.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.