Izvor: Bor030.net, 05.Maj.2017, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa protivgradnih stanica u okolini Bora juče ispaljeno 37 raketa

Na gradonosne oblake iznad opštine Bor strelci su juče ispalili ukupno 37 raketa. I pored dejstva protivgradne zaštite, ova vremenska nepogoda nanela je štetu meštanima borskih sela.

Zbog pojave gradonosnih oblaka na teritoriji opštine Bor, sa devet lansirnih stanica ukupno je ispaljeno 37 protivgradnih raketa.

Nalog za dejstvo na grmljavinsko-gradonosne oblake izdao je Radarski centar na Crnom Vrhu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << />
Na teritoriji Borskog i Zaječarskog okruga dejstvovano je sa 19 lansirnih stanica sa kojih je ispaljeno ukupno 65 protivgradnih raketa.

Predsednik Opštine Bor Živorad Petrović je sa zamenikom Sašom Vukadinovićem i pomoćnikom za ruralni razvoj Aleksandrom Pešićem, obišao selo Gornjane koje je bilo pogođeno gradom i razgovarao sa meštanima ovog sela o šteti koja je nastala usled padavina.

Lokalna samouprava je, inače, prošle godine donirala 37 raketa za odbranu od gradonosnih padavina, navedeno je u saopštenju Opštine Bor.

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.