SO BOR: Odbornik Spaskovski uvredio „neverne Tome“ i ostao bez opomene

Izvor: MC Bor, 28.Nov.2014, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SO BOR: Odbornik Spaskovski uvredio „neverne Tome“ i ostao bez opomene

Bor, 28. novembar
Autor. M.C.
Današnja sednica Skupštine opštine Bor započeta je obraćanjem ( u direktnom prenosu TV Bor) najstarijeg odbornika i direktora RTB Bor Blagoja Spaskovksog o brzom završetku gradnje nove topionice i Fabrike sumporne kiseline. Ovaj odbornik se sa govornice zapitao zašto „neverne Tome“ , iako su visokobrazovani, ne veruju u grandiozno metalurško delo čiji će mehanički završetak biti svečano obeležen 23. decembra, a za jedno >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << tri meseca počeće i proizvodnja. Spaskovksi je slikovito izgovorio da „neverne Tome“ mogu da kupe cigaretu bez pravog dima i „da je duvaju“ (valjda se mislilio na elektrosnku cigaretu?). Ostao je bez opomene i – kazne po poslovniku, ali i – bez očekivanog aplauza. Začudo, niko se nije ni nasmajeo, svi su bili aposlutno ozbiljni.
Ovaj mali incident, kako ko shvati, prošao je mirno kao i ceo dalji tok sednice. Dugo prepričavana mogućnost da će većina oko jednog odbornika nadglasati manjinu aktuelnih čelnih funkcionera, nije se desila. I to je i najbolje za sve, najviše za opštinu koja ima preča posla nego da svakih nekoliko meseci menja funkcionere. Da je tako potvrdio je i predsednik opštinje Živorad Petrović ukazujući na značaj boljeg poslovanja u javnim preduzećima, posebno u Toplani i Vodovodu.
-Vodovod ne sme više mesečno da stavra gubitak od 11 miliona dinara. Čak 70 odsto vode odlazi iz mreže, što je neviđeni apsurd. To se mora sprečiti i krenuti u efikansiju naplatu od dužnika bez obtzira na rigorozne mere – naglasio je Petrović.
Raspravljalo se, bez veće polemike, i o još 40 aktuelnih tema i predloga odluka.
 

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.