Razvijanje aktivizma kod mladih u selima borske opštine

Izvor: Bor030.net, 20.Feb.2015, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razvijanje aktivizma kod mladih u selima borske opštine

Predstavnici “Kancelarije za mlade opštine Bor”, Udruženja “Alternativa Bor”, Veb tima “Bor 030″ i policijske uprave u Boru održali razgovarali su juče u Zlotu sa učenicima Osnovne škole “Petar Radovanović” o aktivizmu mladih i zadržavanju mladih u na selo.

Borska udruženja u saradnji sa Kancelarijom za mlade i policijskom upravom obilaze sela borske opštine gde razgovaraju sa mladima o njivim >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << potrebama i problemima. Cilj tribina je da se kroz konstruktivnu diskusiju podstakne aktivizam mladih na selu

Obišli smo Zlot gde smo sa mladima ragovarali na temu omladinskog aktivizma, potencialnog osnivanja omladniskog kluba i osnovama bezbednosti.

Takođe, ukazali smo na prednosti neformalnog obrazovanja, a kroz interaktivni razgovor sa mladima čuli smo mnogo o njihovim potrebama, željama i afinitetima i probali da ih animiramo na samoudruživanje i pokretanje samostalne inicijative u njihovoj mesnoj zajednici.

Ova aktivnost je nastavak sprovođenje programa “seoskih teledomova” koju sprovode “Kancelarija za mlade opštine Bor”, Veb tim “Bor 030″ i udruženje “Aternativa Bor”, a u saradnji sa policijskom upravom u Bor, rekao je Nikola Pešić portparol udruženja “Alternativa Bor”.

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.