RTB nagradio najbolje na projektu “Nova topionica” u avgustu

Izvor: Bor030.net, 22.Sep.2014, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTB nagradio najbolje na projektu “Nova topionica” u avgustu

Ideju da se u cilju još veće stimulacije i efikasnijeg obavljanja radova najbolji pojedinci i firme podizvođači na radovima na projektu “Nova topionica” prigodno nagrade za postignute rezultate u RTB-u Bor su danas sproveli u delo i kao najbolje radnike u avgustu proglasili Novicu Stankovića („Feromont“), Milutina Trifkovića („Mont-R“) i Srećka Ilijevskog („Steelcon“), dok je najboljom podizvođačkom firmom proglašena >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << firma “Feromont”.

Najboljom podizvođačkom firmom u avgustu na projektu „Nova topionica“ u Rudarsko-topioničarskom basenu Bor proglašen je „Feromont“, a najbolji radnici podizvođačkih firmi na istom projektu su: Novica Stanković („Feromont“), Milutin Trifković („Mont-R“) i Srećko Ilijevski („Steelcon“).

Njima je na svečanom prijemu u ime RTB-a Bor posebne nagrade za mesečne rezultate ostvarene na projektu „Nova topionica“ uručio predsednik Upravnog odbora Basena Nemanja Stevanović. Prvonagrađenom Novici Stankoviću pripalo je 50 hiljada dinara, drugonagrađenom Milutinu Trifkoviću 30 hiljada i trećenagrađenom Srećku Ilijevskom 20 hiljada dinara.

Rukovodstvo i svi zaposleni u „Feromontu“, jednoj od dvadesetak podizvođačkih firmi koje u Basenu Bor rade na gradilištima nove topionice i fabrike sumporne kiseline, dobili su od RTB-a ručak u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru.

Ideja o mesečnom nagrađivanju najbolje podizvođačke firme i najboljih radnika potekla je od generalnog direktora RTB-a Bor Blagoja Spaskovskog i predsednika Upravnog odbora Basena Nemanje Stevanovića još početkom septembra, kada su zajedno posetili gradilište najvećeg ekološkog projekta na Balkanu, odmah po postavljenju Stevanovića za predsednika Upravnog odbora.

“Ovo je kapitalan objekat za Bor, region i Srbiju i kada bude završen, značiće povećanje prihoda, poreza i doprinosa. Zato dugujemo zahvalnost „Feromontu“ i ostalim graditeljima za odgovornost i profesionalizam i radnicima za pokazanu ljubav prema zemlji”, rekao je uručujući nagrade najboljima predsednik Upravnog opdbora RTB-a Bor Nemanja Stevanović.

“Najveći ekološki i ekonomski projekat na Balkanu biće završen do 23. decembra i tada će početi hladne probe u rekonstruisanoj topionici i novoj fabrici sumporne kiseline”, još jednom je potvrdio generalni direktor RTB-a Blagoje Spaskovski i zahvalio se najboljem podizvođaču i najboljim radnicima u avgustu:

 “„Feromont“ je jedna od boljih firmi u Srbiji, ali radi uspešno i u inostranstvu. Vi dajete primer drugima kako treba da se radi u Srbiji.”

Izgradnja nove topionice i fabrike sumporne kiseline ulazi u završnu fazu. Radovi su iz dana u dan sve intenzivniji i obavljaju ih više od 600 neposrednih izvršilaca, ali i onih koji su zaduženi za nadzor, bezbednost, logistiku… Sve je podređeno zajedničkom cilju – mehaničkom završetku najsloženijeg projekta u Srbiji do 23. decembra. Nagrade najboljoj podizvođačkoj firmi i najboljim radnicima RTB će dodeljivati svakog meseca sve do okončanja projekta „Nova topionica“.

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.