RASIPAJU NOVAC UZET GRAĐANIMA: Nama poskupljenje, njima provod na Tari!

Izvor: Kurir, 29.Jul.2015, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RASIPAJU NOVAC UZET GRAĐANIMA: Nama poskupljenje, njima provod na Tari!

Osiguravajuća društva potrošila više od pet miliona dinara za trodnevne sportske igre svojih zaposlenih i smeštaj u hotelima vojne ustanove „Tara“ - „Beli bor“ i „Omorika“

BEOGRAD - Dok smišlja kako da srpskim vozačima nametne novo poskupljenje obaveznog auto-osiguranja, Udruženje osiguravača Srbije organizovalo je i iskeširalo više od pet miliona dinara za trodnevne sportske igre svojih zaposlenih na Tari, saznaje Kurir.

Da para u kasi osiguravača >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i te kako ima vidi se i po tome što su na ovu vrstu rekreacije vodili čak 590 ljudi i svima njima je plaćen pun pansion.

Julsko brčkanje

"Sportske igre su održane od 18. do 21. jula. Zaposleni u osiguravajućim društvima bili su smešteni u hotelima „Omorika“ i „Beli bor“. Za tri dana je za smeštaj, hranu i upotrebu sportskih terena isplaćeno 5.450.000 dinara od prihoda ubranih od građana", otkriva sagovornik Kurira iz jedne od osiguravajućih kompanija. On podseća da članice Udruženja osiguravača uveliko kuju planove za poskupljenje svojih usluga od septembra, koje bi, prema prvim informacijama, moglo da ide i do 10 odsto, a o čemu je Kurir pisao prethodnih dana.

Potvrdu o rekreiranju osiguravača na obroncima srpske planine Kurir je dobio i u vojnoj ustanovi „Tara“.

Udruženje osiguravača

TRADICIONALNI TIM-BILDING

Zoran Ćirić, portparol Udruženja osiguravača Srbije, priznaje da je ovo treća godina zaredom da udruženje organizuje sportske igre za zaposlene u osiguravajućim društvima.

"Ne snosi udruženje sve troškove, već svako društvo plaća kotizaciju za svoje zaposlene. To nisu klasične sportske igre, već je više kao tim-bilding, ali na nivou cele industrije osiguranja", kaže Ćirić.

Konkretne podatke o troškovima iz Udruženja osiguravača nismo dobili do zaključenja ovog broja.

Narodna banka Srbije

VUJOVIĆ MOŽE DA VRATI DOPRINOS ZA PREVENTIVU

Osiguravajućim društvima je od oktobra 2014. prestala da važi obaveza uplate 1,2 odsto premija od auto-osiguranja za preventivu u saobraćaju iako od smanjenja broja nesreća imaju direktnu uštedu. U Narodnoj banci Srbije, kažu da su ovaj doprinos osiguravači plaćali prema zakonu Ministarstva finansija:

"Ponovno uvođenje te obaveze je u njihovoj nadležnosti, kao i organa koji brinu o bezbednosti u saobraćaju."
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.