Prodje Udarnička petoletka jasno obeležena motom: Laži i odlaži

Izvor: MC Bor, 30.Jul.2015, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodje Udarnička petoletka jasno obeležena motom: Laži i odlaži

Bor, 30.07.2015.
U SUSRET DANU RUDARA I NOVIM NAGRADAMA
UDARNIČKI RAD KADROVIKA I OBRAČUNSKIH RADNIKA
SPISKOVI,  SPISKOVI,  SPISKOVI……….

U našoj njavećoj i najuspešnijoj kompaniji ikada, od koje manje ili više svi zavisimo, odvija se vrlo živa akcija. Danonoćno se piše i briše po spiskovima onih koji su radili i otišli kud koji ili su još uvek zaposleni u njoj, a da pri tome nisu uzeli nagradu >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << za vernost ili lojalnost. Sada postoji neka nada da se to ispravi, nadoknadi ili šta već. Popularne jubilarne nagrade nisu davane duži niz godina, jer nije bilo sredstava, volje, želje, spremnosti ili ko zna čega sve. Danas je kažu drugačije!? Da li je to stvarno ili još jedna nova tema za prikrivanje stvarnog stanja i odgovornosti za preuzete a neispunjene obaveze. Priča se da je možda reč i o pripremama za neke predstojeće izbore, pa se ovi spiskovi mogu smatrati za prve biračke spiskove a kadrovske službe koje na njima neumorno rade za pomoćne službe matičnih i drugih organa lokalne uprave.

 
Istinu zna verovatno onaj ko je pokrenuo ovu priču i inicirao ovaj zahtevni posao. Generalni a ko bi drugi! Kažemo da verovatno zna, jer nismo sigurni da je baš ovako zamišljao čitavu akciju kada je osmislio u onoj prvoj varijanti. Sve se to izgleda otrglo kontroli, jer se sada priča odvija po nekoj inerciji, postaje sama sebi svrha i preti da se potpuno obesmisli. Dakle, jubilarne su otpočele neki svoj život. Zainteresovani u ogromnom broju očekuju pare, i to velike, po ugledu na one svote koje se unazad par godina uveliko dele za vernos i odanos firmi. To je sasvim ok! Netreba posustati ni za živu glavu! Ljudi imaju pravo na to, njihove su pare, pošteno i teško su zarađene. Što jes, jes! Kadrovici sanjaju imena, godine, ko i kad došao ili pošao, ko živ, ko naslednik, da li je po prvom ili drugom socijalnom programu. Pri tome po vasceli dan razgovaraju sa radnicima što lično što telefonom, proveravaju da li su na spisku i zašto nisu i kad će pare i koliko. I svašta nešto što im remeti i dan i noć po ovom afričkom vremenu. Ali mora se! Svaki dan im počinje sa zebnjom da li je generalni zadovoljan ili nije? A on nikad zadovoljan! Što god oni za letnji dan do večeri urade i slože to on za noć rasturi. Kao u onoj epskoj!!!!

Iz poslednjeg živog obraćanja Premijera novinarima i našoj, od žege i svakojake nevolje, obamrloj naciji, moglo bi se naslutiti da ima i nekih skrivenih namera u priči ili bajci o jubilarni nagradama. Osim što smo mogli da čujemo veoma optimistične priče o našoj sadašnjosti i vrlo svetloj budućnosti i velikim rezultatima, Premijer je uputio niz vrlo ozbiljnih kritika lokalnim samoupravama, kao i nekim rukovodstvima od onih 17 zaštićenih preduzeća.Naravno, najpre je kritikovao svoje, one napredne. Moguće je u tome prepoznati i kritike na adresu naših naprednih. Mada među našim a njegovim naprednjacima ima više dođoša nego onih autuhtonih. A došli su nakon što su prošli kroz sve partije, od SK preko SPS, pa Čovića, Karića, Dinkića, Tadića. Sigurno smo neku partiju zaboravili, izvinjavamo se zbog toga, mnogo ih je brate.
TUDJI SLUGA JE NAJBOLJI SLUGA !!!

Vezano za ovaj tekst učinilo nam se da u Premijerovim rečima ima naznaka za svrhu popisivanja potencijalnih jubilaraca. Premijer je poručio da nekima neće pomoći da za svoje greške odgovaraju ni pretnje štrajkovima a neće ih odbraniti ni radnici, koje pripremaju za to. Jel su spiskovi u toj funkciji? Zlu netrebalo! Da li će jubilarci biti poslednja odbrana? Računali tvorac ideje da će ga oni braniti do poslednjeg dinara? Jer, ako njega smene ili odvedu ko će isplatiti obećane nagrade. Živi bili pa videli! Sudeći po nervozi i razočarenju Premijera, nećemo dugo čekati! Iako nam je po ovim tropskim vrućinama, pojačanim  upornim a otrovnim i smrdljivim belim i crnim dimom, sve teže i teže!
Da li je obavešten: Blagoje Spaskovski?

Share

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.