Prezentacija programa Mladi su zakon u Boru

Izvor: Bor030.net, 09.Jul.2015, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prezentacija programa Mladi su zakon u Boru

U petak, 10. jula sa početkom u 12 časova u Narodnoj biblioteci u Boru, mladi iz borskog okruga moći će da čuju kako da uz pomoć sredstava iz programa “Mladi su zakon”, realizuju omladinski volonterski projekat u svom mestu ili se prijave na jedan od međunarodnih volonterskih kampova u Srbiji.

Program Ministarstva omladine i sporta, “Mladi su zakon”, realizovaće resurs centar za istočnu Srbiju – Omladina JAZAS-a Požarevac u partnerstvu sa Timočkim omladinskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << centrom (TOC) i Udruženjem građana “Šansa”.

Timočki omladinski centar, kao pratner za borski i zaječarski okrug, na promociji u Boru predstaviće poziv za učešće na javnom konkursu za finansiranje omladinskih volonterskih projekata na koji se mogu prijaviti registrovana i neformalna udruženja mladih u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih u istočnoj Srbiji.

Na promociji biće predstaviljeno i 30 međunarodnih volonterskih kampova u Srbiji, interneta stranica kampova, kao i način prijavljivanja. Učešće na svim kampovima je besplatno, a zainteresovani mogu očekivati punu podršku TOC-a i Mladih istraživača Srbije prilikom prijavljivanjaza kampove.

U okviru ovogodišnjeg programa “Mladi su zakon”, uz podršku osam resurs centara, finansiraće se preko 150 lokalnih omladinskih volonterskih projekatau Srbiji, koje će realizovati neformalne grupe i udruženja mladih.

Cilj promocije je da skrene plažnju mladih iz braničevskog, zaječarskog i borskog okruga na veliki broj mogućnosti za volontiranje tokom ovog leta u našoj zemlji, bilo da otputuju u drugi kraj Srbije ili ostanu u svom mestu i realizovati omladinski volonterski projekat.

Volonterski kampovi će okupiti strane i domaće volontere uzrasta od 18 do 30 godina, koji će u lokalnim zajednicama širom Srbije raditi na poslovima od javnog interesa za tu zajednicu ali istovremeno usavršiti veštine i steći prijatelje za ceo život. Ove aktivnosti su isključivo neprofitnog karaktera a kod mladih učesnika i učesnica razvija se volonterski stav i aktivan odnos prema društvu u kom žive.

(Timočki omladinski centar)
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Bor030.net...






Povezane vesti

Kikinda: Prezentacija konkursa "Mladi su zakon"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2015, 09:14

U konferencijskoj sali Centra za stručno usavršavanje u Kikindi danas u 12 časova održaće se prezentacija konkursa za finansiranje omladinskih projekata i volonterskih kampova u okviru programa „Mladi su zakon"...Realizacijom ovogodišnjeg konkursa rukovodi Somborski edukativni centar, kao Resurs...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.