Predstavnici kineske kompanije u RTB-u Bor, Peking želi da se ostvari saradnja

Izvor: RTS, 23.Jun.2017, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnici kineske kompanije u RTB-u "Bor", Peking želi da se ostvari saradnja

Predstavnici najveće državne kineske kompanije za proizvodnju bakra i procenu zlata, zajedno sa partnerima iz kineske privatne investicione i upravljačke agencije, posetili su Rudarsko-topioničarski basen "Bor", saopšteno je iz RTB-a.
U razgovoru sa generalnim direktorom Blagojem Spaskovskim istaknuto je da je ta kineska kompanija u Srbiji i Boru prvi put i to na zvanični zahtev Kine koja "želi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da upravo njihova najveća državna kompanija ostvari saradnju sa RTB-om 'Bor'".

"Naša zemlja bi volela da upravo mi ostvarimo saradnju sa RTB-om 'Bor' i zbog toga smo ovde", istakao je direktor investicija u rudarstvu ove kineske kompanije.
Nakon razgovora sa menadžmentom RTB-a "Bor", kojem je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, gosti iz Kine su, u pratnji Spaskovskog, razgledali površinski kop "Veliki Krivelj" i tamošnju flotaciju, novu topionicu, fabriku sumporne kiseline i pogon elektrolize.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.