Predstavnici Opštine Bor uručili pomoć prvim bebama rođenim u 2017. godini

Izvor: Bor030.net, 05.Jan.2017, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnici Opštine Bor uručili pomoć prvim bebama rođenim u 2017. godini

Predsednik i zamenik predsednika Opštine Bor Živorad Petrović i Saša Vukadinović obišli su juče prvorođene bebe u 2017. godini i uručili prigodne poklone.

Kristina Predić je donela na svet Filipa, prvu bebu rođenu u Boru u 2017. godini.

Ona će od Opštine Bor dobiti novčanu pomoć u iznosu jedne prosečne plate, kao i petnaest hiljada dinara mesečno narednih godinu dana jer je nezaposlena. >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net <<

Kristina je istakla da joj je pomoć opštine značajna jer ona i suprug nemaju zaposlenje.

Predsednik opštine Bor Živorad Perović kazao je da je glavni zadatak lokalne samouprave povećanje nataliteta. Kao i da je dobro što je promenjena ranije donešena odluka da samo bebe rođene prvog januara dobijaju jednokratnu pomoć od opštine.

“Bili smo u pravu kada smo promenili odluku koja je govorila da samo beba rođena 1. januara dobija poklon od opštine. Mi u lokalnoj samoupravi, sve svoje snage daćemo da broj novorođenih beba bude sve veći. Ja živim za svoju decu, živim za njih i da njima bude bolje, oni mi daju snagu i volju. Kruna svake porodice mora da budu deca i mi za njih živimo. Zato kažem da nema većeg zadatka za lokalnu samoupravu od povećanja nataliteta jer u suprotnom neće imati ko da nastavi gde smo mi stali”, rekao je Petrović.

U borskom porodilištu u toku 2016. godine rođeno 409 beba.

Nastavak na Bor030.net...






Povezane vesti

Tekijanka uručila poklone prvim bebama u 2017. godini

Izvor: Bor030.net, 05.Jan.2017

Kompanija “Tekijanka” je, prema tradiciji, darovala poklone prvim bebama rođenim u 2017. godini...Prvorođena beba dobila je vaučer od 30 hiljada dinara i poklon bebi set, a još četiri bebe koje su do sad rođene dobile su takođe poklon bebi set koji sadrži najosnovnije neophodne stvari: pelene,...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.