Predstava “Nasilje nema opravdanja” Zijaha Sokolovića u borskoj Narodnoj biblioteci

Izvor: Bor030.net, 09.Sep.2014, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava “Nasilje nema opravdanja” Zijaha Sokolovića u borskoj Narodnoj biblioteci

Alternativa Bor, Kancelarija za mlade i parlament učenika Ekonomsko-trgovinske škole organizuju predstavu “Nasilje nema opravdanja” Zijaha Sokolovića. Predstava će biti odigrana sutra, 10.  septembra, u Narodnoj biblioteci u Boru sa početkom u 18 sati.

Zihad A. Sokolović / Foto: tportal.hr

Ovu dinamičnu i edukativnu predstavu, koju izvode dva glumca isključivo u razredima škola, do sada je videlo >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << oko 2.000 mladih širom Srbije.

Predstava “Nasilje nema opravdanja” proglašena je najboljim projektom u Evropskoj Uniji u prevenciji kriminaliteta i nasilja u porodici na godišnjem kongresu Mreže zemalja EU za prevenciju kriminaliteta (European Crime Prevention Network – EUCPN), koji je održan polovinom decembra meseca prošle godine u Litvaniji.

Tekst za predstavu je pisan u saradnji sa psiholozima i socijalnim radnicima i ima 120 primera oblika nasilja, svakodnevnog, mitološkog, porodičnog, psihološkog, fizičkog, seksualnog, ekonomskog, zdravstvenog, sa primerima dečijeg doživljavanja nasilja i preporukom reakcije na oblike istih.

Autor i reditelj predstave “Nasilje nema opravdanja” je Zijah A. Sokolović, a dramaturg Selma Parisi. Predstava je namenjena mladima uzrasta od 14 do 18 godina.

“Ideja je da se pomoću glume i glumaca u formi pozorišne predstave mladi ljudi, djeca, informišu i obrazuju o složenim društvenim problemima sa kojima se susreću u svom odrastanju i sa kojima imaju najviše problema”, izjavio je Zijah A. Sokolović.

Borska premijera predstave organizovana je zajedno sa kancelarijom Evropske Komisije i u partnerstvu sa UNFPA Srbija (Populacioni fond Ujedninjenih nacija), Centrom za razvoj neformalnog obrazovanja građana i uz pomoć Somborskog narodnog pozorišta.

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.