Potekao prvi bakar

Izvor: Akter, 27.Apr.2015, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potekao prvi bakar

U novoj topionici Bor, posle tri godine ispitivanja i izgradnje, potekao je prvi bakar iz novih pirometalurških postrojenja

Nakon tri i po godine rada, projektovanja i izgradnje, a potom i funkcionalnog ispitivanja nove topionice i fabrike sumporne kiseline u Boru i svih njenih pratećih postrojenja, sinoć je oko 22.30, potekao i prvi bakar iz novih pirometalurških postrojenja.

Izlivena je prva anoda po autogenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << fleš-smelting tehnologiji i dobijeno prvih 150 tona anodnog bakra.

"Kompletan ciklus je zaokružen, postrojenje je okončano i funkcioniše cela metalurška linija. Prvi bakar iz nove topionice najbolji je dokaz da su nova topionica i fabrika sumporne kiseline gotove, da su sva postrojenja u funkciji i da rade, rekao je generalni direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski.

On je naglasio da je to izuzetan dan za Borane i meštane okolnih sela, koji dobijaju čisto nebo, ali i izuzetan dan za sve građane Srbije, jer radom nove topionice RTB Bor povećava svoje učešće u bruto društvenom proizvodu zemlje, otvara nove pravce razvoja u delu prerade bakra i mogućnosti za povećanje standarda u određenim privrednim granama.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.