Posredovanjem do rasterećenja Sudova

Izvor: MC Bor, 23.Mar.2017, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posredovanjem do rasterećenja Sudova

Bor, Beograd, Zaječar, Knjaževac, 23.03.2017.
 
i 19. marta 2017. u Brestovačkoj Banji kod Bora otpočeo je drugi seminar obuke u veštinama posredovanja – medijacije u spornim odnosima, sukobima. Petodnevni trening osnovne obuke nastaviće se 24-26. marta, sa istom grupom učesnika, predstavnika pravosudnog i socijalnog sistema iz Bora, Zaječara, Negotina i Knjaževca. >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor <<
Učesnici će dobiti sertifikate ’’Partnera za demokratske promene’’ iz Beograda, akreditovane Organizacije za sprovođenje obuke po Zakonu o posredovanju i upisati u registar posrednika Ministarstva pravde.
Seminar je jedna od aktivnosti Projekta ‘’Posredovanjem do promene’’ koji Udruženje građana  ’’KOKORO’’Bor realizuje u partnerstvu sa Timočkim klubom iz Knjaževca i u saradnji sa Centrom za socijalni rad Bor i Nacionalnim udruženjem medijatora Srbije (NUMS), a finansira Delegacija Evropske umije u R. Srbiji u okviru EIDHR programa.

Na ovaj način izgrađuje se politika primene posredovanja u pravosudnom, socijalnom sistemu i zajednici u Boru, Zaječaru, Negotinu i Knjaževcu. Mobilišu društveni resursi (zajednica, institucija, porodice) kao izraz nastojanja da se stranama u sporu ponude i druge vrste „usluga“ kako bi im se pomoglo da putem pregovora same reše svoj spor na brz i jednostavan način. Prepoznaju prednosti posredovanja i aktivnog učešća strana u rešavanje spornog odnosa,  konflikta sa dostupnim, obučenim posrednicima iz zajednice. Da strane dođu do obostrano zadovoljavajućeg rešenja, ostave problem iza i očuvanje budućih odnosa;  Dobiju izvinjenje, nadoknadu i ispravljanje grešku – dogovore o nadoknadi štete. Sa fokusom na potrebe strane kojoj je naneta povreda prava i odgovornosti druge strane kao obaveze.

Share
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.