Porodilišta u Boru i Majdanpeku dobila najsavremeniju opremu

Izvor: Bor030.net, 23.Jan.2015, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodilišta u Boru i Majdanpeku dobila najsavremeniju opremu

Porodilišta u Boru i Majdanapeku dobila su modernu medicinsku opremu u vrednosti od 116.000 evra, u okviru akcije „Bitka za porodilišta“ Fonda B92.

Foto: B92.net

Oprema koja je stigla u Bor uključuje porođajni sto, topli krevet za bebe (babytherm), transkutani bilirubinometar, pacijent-monitor sa EKG-om, lampu za operacionu salu, ultrazvučni aparat i aparat za anesteziju, u ukupnoj vrednosti od 86.400 evra.

“Verujem da ne postoji bolji način >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << da se promoviše život! Svaka beba je naša budućnost, naročito u mestima kao što su Bor i Majdanpek, koji su već godinama pogođeni belom kugom. Zbog toga smatram da je važno da novorođene bebe i njihove majke dobiju najbolju moguću negu i zahvaljujem se Fondu B92 i donatoru koji su nam to omogućili. U situaciji kada je natalitet u drastičnom padu, naročito u ovom regionu u istočnoj Srbiji gde imamo jedva 400 porođaja godišnje, donacija koja je kao ova sto smo dobili danas je od neprocenjivog značaja. Ta nova, kvalitetna oprema, baš ona koja nam je i bila potrebna, pomoći će da imamo što bolje rezultate”, dodao je Maljković. ”, izjavio je prilikom primopredaje opreme dr Igor Maljković, direktor Opšte bolnice Bor.

Bolnica u Majdanpeku dobila je novi porođajni sto, ultrazvučni aparat, sterilizator, pacijent monitor sa EKG-om i neonatalni aspirator.

Uručenju opreme pristvovao je i predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić.

“Mislim da je veoma važno da ovakva porodilišta koja su malo udaljena od centara imaju što je moguće više kvalitetne i naravno nove opreme, kako bi mogli ovde na licu mesta da pruže punu podršku i majkama i bebama. Oprema koju smo donirali je po spisku koji smo dobili iz bolnice. Donator je želeo da ostane anoniman, ali ja zaista mogu da kažem njegovo ime, to je Milan Popović koji je najveći individualni donator u svim našim akcijama.”, izjavio je Matić.

U okviru akcije „Bitke za porodilišta“ do sada su modernizovana 17 porodilišta širom Srbije.

Za kompletno opremanje preostalih porodilišta potrebno je još preko 2,4 miliona evra.

(B92 / Bor030)

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.