Pored Stepe kao kroz levak

Izvor: Večernje novosti, 21.Okt.2016, 01:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pored "Stepe" kao kroz levak

Od Trošarine do naselja Braće Jerković formiraju se velike kolone vozila. Gradski čelnici najavljuju izgradnju širokog bulevara od Borske do petlje "Lasta" USKE, a prometne ulice, sa velikim saobraćajnim opterećenjem oko naselja Stepa Stepanović već četiri godine zadaju muke stanarima ovog dela grada, ali i svim ostalim vozačima koji svakodnevno ovuda prolaze. Kolski prilaz novoizgrađenom bloku, naročito iz Ulice kružni put, kao i izlaz izuzetno su problematični. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Osim što je, zbog onih koji koriste ovaj prilaz, saobraćaj usporen, i bezbednost učesnika je ugrožena! Problem će biti otklonjen izgradnjom nedostajućih, odgovarajućih saobraćajnica, ali rešenje se, nažalost, ne nazire skoro, s ozbirom na to da je planirana izgradnja putne infrastrukture stigla tek do rešavanja imovinskopravnih odnosa. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali naglasio je da grad ima planove kako da ovaj deo grada rastereti od saobraćaja novom putnom mrežom. U okviru Spoljne magistralne tangente nalazi se i deonica Borska - petlja "Lasta", koja je dugačka skoro pet kilometara. Ova saobraćajnica obuhvata potez od Borske ulice, preko Save Maškovića, pored naselja "Stepa Stepanović" i Braće Jerković do auto-puta i petlje "Lasta".ULICA SA ČETIRI TRAKE Buduća saobraćajnica koja bi trebalo da rastereti ovaj deo prestonice projektovana je da ima po dve saobraćajne trake širine od po tri i po metra, sa srednjim razdelnim ostrvom koje bi trebalo da bude široko četiri metra. Za trotoare je ostavljeno po tri metra sa svake strane. - Do sada su formirane građevinske parcele za sve sektore saobraćajnice, a preostalo je da se reše imovinskopravni odnosi - za "Novosti" kaže Siniša Mali. - Istovremeno, u toku je izrada projekta za građevinsku dozvolu i projekta za izvođenje radova, a ugovorena je i tehnička kontrola ovih projekata. Prilikom izgradnje naselja Stepa Stepanović ostavljen je priključak na postojeću ulicu Kružni put. S obzirom na to da se izgradnjom saobraćajnice Borska - petlja "Lasta" ukida Kružni put, predviđeno je da priključak iz naselja bude na novoizgrađenoj magistrali Borska - petlja "Lasta". Prema rečima gradonačelnika, za ovaj priključak u toku su postupci za pribavljanje neophodnog zemljišta, koje je u vlasništvu fizičkih lica.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Pored "Stepe" kao kroz levak, muke vozača

Izvor: B92, 21.Okt.2016

Od Trošarine do naselja Braće Jerković formiraju se velike kolone vozila. Gradski čelnici najavljuju izgradnju širokog bulevara od Borske do petlje "Lasta".

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.