Popović sa Rusima kupuje RTB Bor?

Izvor: RTS, 17.Apr.2014, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović sa Rusima kupuje RTB "Bor"?

Biznismen Milan Popović rekao je da je zainteresovan da zajedno sa preduzećem "Ruska bakarna kompanija" kupi većinski paket Rudarsko-topioničarskog basena "Bor".

Popović za Večernje novosti kaže da bi, imajući u vidu rezerve bakra i zlata, RTB 'Bor' bi mogao u bliskoj budućnosti da postanje najbolja i najprofitabilnija kompanija u Srbiji.

Prema njegovim rečima, država ne bi smela da dozvoli da se preduzeće rasparča, već >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bi sa potencijalnim investitorima trebalo da sedne za sto i razgovara.

"Ja bih voleo da učestvujem u tim razgovorima, zajedno sa mojim partnerima iz Rusije. Oni su jedni od najvećih investitora u bakarnoj industriji", precizirao je Popović.

Popović je naveo da bi u RTB "Bor", trebalo uložiti pola milijarde evra, odnosno 300 miliona evra u izgradnju topionice, i oko 200 miliona u "osvajanje novih rudnika".

"Kada je RTB u pitanju, potvrda njegove blistave budućnosti je cena bakra, koja će u perspektivi i dalje rasti", ocenio je Popović.

RTB "Bor" je u procesu restrukturiranja, a prema nezvaničnim informacijama dugovi tog preduzeća su oko milijardu evra.

Ipak, podaci o prvom kvartalu poslovanja RTB "Bor" u ovoj godini pokazuju da je proizvedeno 9.200 tona katodnog bakra, kao i da je proizvodnja zlata i srebra bila veća od plana.

"Kao što je i planirano, u periodu januar-mart 2014. godine, u basenskim rudnicima otkopano je 4,44 miliona tona rude, a preradom je dobijeno 9.686 tona bakra u koncentratu", naveli su u najvećem srpskom proizvođaču bakra i plemenitih metala.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milan Popović zainteresovan da sa Rusima kupi RTB Bor!

Izvor: Kurir, 17.Apr.2014

Potencijalno RTB "Bor" bi, imajući u vidu rezerve bakra i zlata, mogao u bliskoj budućnosti da postanje najbolja i najprofitabilnija kompanija u Srbiji, smatra biznismen..BEOGRAD - Biznismen Milan Popović rekao je da je zainteresovan da zajedno sa preduzećem "Ruska bakarna kompanija" kupi većinski...

Nastavak na Kurir...

Milan Popović želi da kupi RTB Bor

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Apr.2014

Srpski biznismen Milan Popović veoma je zainteresovan da zajedno sa preduzećem "Ruska bakarna kompanija" kupi većinski paket Rudarsko-topioničarskog basena Bor, pišu današnje Večernje novosti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Milan Popović sa Rusima kupuje RTB Bor

Izvor: GdeInvestirati.com, 17.Apr.2014

BEOGRAD - Srpski biznismen Milan Popović veoma je zainteresovan da zajedno sa preduzećem „Ruska bakarna kompanija“ kupi većinski paket Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) „Bor“. Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.